Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Askås har nått toppen i Karlstad

Nytt, fräscht, modernt och långsiktigt. Askås nya ”hem” i Karlstad känns precis rätt för vårt företag och våra anställda. Nu kan vi fortsätta ha fokus på utveckling och att hitta nya kompetenta medarbetare.   

Askås har haft kontor i Karlstad sedan hösten 2014. Syftet med närvaron i Värmlands största stad har varit och är i huvudsak att underlätta nyrekrytering och att göra tillvaron för våra Karlstad-baserade anställda enklare och smidigare.

Under det senaste året har vi letat efter mer ändamålsenliga lokaler och under våren öppnades det upp en möjlighet i en helt nyrenoverad fastighet på Herrgårdsgatan precis intill Karlstad domkyrka. I slutet av april gick flyttlasset och den initiala känslan är väldigt positiv.

Askås HR-chef Peter Smersfeldt ser etableringen i de nya lokalerna som en långsiktigt god lösning för våra befintliga Karlstads-baserade anställda.

– Kontoret i Karlstad finns först och främst till för att befintlig personal ska trivas och ha det bra. Vi har många kollegor som är bosatta i Karlstad, och för dem är det jätteviktigt med fungerande lokaler. Att vi nu löst frågan med ett riktigt fräscht kontor känns naturligtvis skönt, säger han.

Samtidigt finns det ett kontinuerligt behov av att rekrytera ny kompetens in i företaget. Ett behov som heller inte kommer att avta under överskådlig framtid. Att kunna erbjuda en bra fysisk arbetsplats i vår regions största stad underlättar för Peter Smersfeldt och Askås i jakten på nya kompetenta medarbetare.

– Självklart är detta bra för oss rekryteringsmässigt, då nya kollegor ofta är bosatta i eller runt Karlstad.

Det generella behovet av att anställa är som sagt lika stort som alltid hos Askås. Just nu är det dock extra fokus på att hitta kunniga utvecklare till vår backend-avdelning.

– Det är där arbetsbelastningen är som störst. Den nya dataskyddsförordningen GDPR, utveckling åt befintliga kunder, nya kunder och intern nyutveckling är några anledningar till det här behovet, säger Peter Smersfeldt.

 

Fotnot: På stora bilden syns Jonathan Jansson, Karin Andersson, Jennifer Nilsson, Magnus Lööf och Arild M Jones. Några av Askås medarbetare som delvis förlägger sin arbetstid till Karlstad, högst upp i den nyrenoverade fastigheten på Herrgårdsgatan.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-05-08, 10:23
Uppdaterad 2017-05-08, 10:23