Sök

Konverterande e‑handel för flera med Askås Marketplace Platform 

E-handel är en självklar del av konsumenternas vardag. I dag mer än någonsin är detta en verklighet som det inte går att bortse ifrån.
 Askås Marketplace Platform är en svensk, egenutvecklad och kraftfull plattform som har verktygen som krävs för att kunna samla handlare och erbjuda deras produkter till nya kundgrupper.

Så fungerar Askås Marketplace

Askås funktionsrika och stabila e-handelsplattform ligger till grund för marknadsplatsen. Administratören tar emot, granskar, avslår eller godkänner ansökningar som görs från handlare på sajten.

Handlare får tillgång till ett eget gränssnitt, Merchant Center, där produkter, kampanjer, order, returer och informationstexter med mera hanteras.

Konsumenterna kan handla produkter från samtliga anslutna handlare på den gemensamma marknadsplatsen. En fullmatad, konverterande och modern e-handel.


Boka demo
Askås e-handelsplattform

Gränssnitt där marknadsplatsen administreras

Grunden i Askås Marketplace är Askås e-handelsplattform som används av flera av Sveriges ledande e-handlare inom sina branscher. I det helt webbaserade gränssnittet hanterar marknadsplatsens ägare alla grundläggande inställningar gällande betalmetoder, frakter, webbsidor och mycket annat. Vilken provision ska användas och hur och när ska ersättningen till handlarna betalas ut. 

I gränssnittet granskas även alla ansökningar från handlare om att ansluta till marknadsplatsen. Ansökningarna måste godkännas innan en handlare får inloggningsuppgifter och kan lägga upp produkter.

Merchant Center

Smidigt och enkelt handlar-gränssnitt

Askås Marketplace är en Multi Vendor-plattform som ger ett obegränsat antal handlare möjlighet att ansluta. Alla godkända handlare får en inloggning till ett eget gränssnitt, Merchant Center. I gränssnittet kan handlaren själv lägga upp produkter, jobba med kampanjer och hantera returer och kommunikation med sina kunder.

Merchant Center har ett smidigt och intuitivt gränssnitt som gör att det enkelt går att lägga till produkter och komma igång med försäljning på marknadsplatsen.

Frontend

Marknadsplatsen där slutkonsumenten handlar

Syftet med Askås Marketplace är att samla olika handlare med liknande eller helt olika typer av produkter. Det samlade utbudet gör att marknadsplatsen som helhet kan locka ett större och bredare kundunderlag. Därmed får de anslutna handlarna chansen att ”möta” nya kunder och öka sin försäljning.

Marknadsplatsen fungerar och ser ut som en vanlig e-handel med tydlig struktur, bra sökfunktionalitet och möjlighet till kundvänlig och konverterande produktfiltrering.

Frågor och svar om Askås Marketplace

Två marknadsplatser som redan är i gång

Hållbara produkter och lokalt hantverk

2019 blev Familjekortet Sverige AB:s marknadsplats Landshopping först ut att lanseras med Askås Marketplace Platform. Omkring 80 handlare var med från starten och idag har den siffran mer än fördubblats.

Landshopping

Marketplace

NOA Gallery

Marketplace

NOA Gallery erbjuder unik konst

NOA Gallery lanserade sin nya site hos Askås i maj 2023.
NOA är en del av Bonnier News och är den självklara marknadsplatsen för konst på nätet. NOA erbjuder ett sortiment med både bredd och djup för att möta marknadens efterfrågan.

Teknisk info - Askås Marketplace Platform

Godkänn handlare

Du som administratör granskar och godkänner ansökningar från handlare. Även produkter från handlare måste godkännas innan de visas på marknadsplatsen.

Statistik

Askås statistikmodul ger möjlighet att filtrera fram specifik försäljningsstatistik baserat på tidsintervall, artikelgrupper och självklart handlare (Leverantör).

Självfakturering

Funktion för självfakturering där det på givna intervall skapas automatiska fakturor från handlarna till dig som administratör och ägare av marknadsplatsen.

Flexibel provision

Möjligt att ange en individuell provisionsnivå för en enskild handlare. Det går även att jobba med olika provisionsnivåer för en handlares olika produkter.

Handlar-gränssnitt

Merchant Center är ett eget gränssnitt där handlare administrerar sin ”butik”, sina produkter och kampanjer. Handlaren laddar upp sin logotyp och informationstext.

Returhantering

Stöd för returhantering direkt i plattformen och i Merchant Center. När handlaren anger status Returnerad generas ett mail till administratören som sätter status Slutförd/Återbetald.

Produkter och kampanjer

Enkel men kraftfull produktfunktionalitet. Stöd för att jobba med variantprodukter, exempelvis storlek, färg, modell. Handlaren kan sätta upp egna kampanjer direkt i Merchant Center.

Importfunktion

I Merchant Center kan handlaren på ett smidigt och tidseffektivt sätt lägga till och uppdatera produkter via den smidiga importfunktionaliteten.

Fyra fördelar med Askås Marketplace

Askås Marketplace erbjuder nya marknader
 • Nya marknader

  En alltmer grundläggande del av ett framgångsrikt e-handelskoncept är möjligheten till geografisk expansion. Askås Marketplace bygger på Askås kraftfulla e-handelsplattform med utmärkt stöd och funktionalitet för etablering på nya marknader.

Askås Marketplace - Integrerad lösning
 • Integrerad lösning

  Framgångsrik digital handel förutsätter goda kopplingar till externa system. Med Askås Marketplace finns en mängd stabila integrationer tillgängliga som snabbt ger möjligheter att koppla på önskade lösningar inom PSP, ERP, logistik och mycket annat.

RMS - Spara tid
 • Multi Vendor

  Begreppet Multi Vendor innebär helt enkelt "fler handlare". Askås Marketplace är fullt ut en Multi Vendor-lösning som ger möjlighet för ett obegränsat antal handlare att ansluta till marknadsplatsen. Det är dock marknadsplatsens ägare som tar emot och godkänner ansökningar.

Askås Marketplace - Merchant Center
 • Smidigt handlar-gränssnitt

  När en ansökan om anslutning har godkänts av marknadsplatsens ägare får handlaren tillgång till ett eget intiutivt och enkelt gränssnitt. Direkt i gränssnittet (Merchant Center) kan handlaren bland annat lägga till sina produkter, jobba med kampanjer, hantera order, kunder och returer.