Sök

Välkommen till Askås

Allt började för 27 år sedan

När jag startade Askås 1997 var Internet fortfarande i sin linda och handeln på nätet var än mer en företeelse som få hade erfarenhet av. Målbilden när Askås grundades var att bli en drivande och betydelsefull del av den digitalisering som väntade runt hörnet.

Några år senare insåg jag att det var e-handel Askås skulle fokusera på. Efter en tid som enmansföretag började resan på allvar efter sekelskiftet. Ett antal medarbetare anställdes, nystartade e-handelsbolag vände blickarna mot Värmland och fler fick upp ögonen för oss och vår nya e-handelsplattform.

Utvecklingen sedan dess har varit otroligt inspirerande och givande på alla tänkbara sätt. I dag har vi passerat 50 anställda, vi har kontor i såväl Säffle som Karlstad och vi har positiv tillväxt och lönsamhet.

Vår inställning och relation till dig som kund och ambitiös e-handlare är densamma idag som den var när Askås och 2000-talet var ungt. Vi är till för dig, och din framgång ger framgång även för oss. Vi kan e-handel, vi har de tekniska lösningarna, funktionerna och kompetensen.

Hoppas du vill vara med när vi reser vidare mot nya mål och möjligheter.

Väl mött.
Jonas Askås, Grundare och Styrelseordförande

"Som VD är jag stolt över den harmoniska och inspirerande miljö som vår arbetsplats har. Vi värnar om våra medarbetare och vi har en öppen dialog som driver innovation och kreativitet. Våra stabila affärer ger oss förutsättningar att fortsätta investera i våra medarbetare, utveckla våra produkter och tjänster tillsammans med våra kunder."

Tord Larsson-Steen, VD
Med Askås kan du förverkliga målsättningen för din e-handelssatsning

E-handelslösningar

Med Askås kan du förverkliga målsättningen för din e-handelssatsning oavsett omfattning, bransch, marknad och språk. Vi erbjuder relevant funktionalitet, stabil drift och kompetent support.

Hundratals framgångsrika e-handlare använder sig av Askås plattform

Referenser

Hundratals framgångsrika e-handlare använder sig av vår plattform för att nå konsumenter över hela världen. Vi lanserar nya butiker kontinuerligt och vi hjälper våra befintliga kunder att utvecklas och växa.

Askås är alltid på jakt efter fler kompetenta och trevliga nya kompisar

Jobba hos oss

Vi är alltid på jakt efter fler kompetenta och trevliga nya kompisar. Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats med kontor i Säffle och Karlstad. Vi har ofta behov av personal inom utveckling, projektledning, support och marknad.

Vår historia

1997 tog allt sin början. Sedan dess har varje år innehållit små och stora steg på utvecklingsstegen. Fler medarbetare, fler kunder och en bransch i ständig förändring. Det har varit och är en resa som aldrig blir enformig och tråkig. Nya utmaningar och möjligheter väntar alltid vid nästa hållplats.

2022

Ett turbulent år i omvärlden men med fortsatt positiv utveckling för oss och en stor majoritet av våra kunder. Askås flyttar in i ett nytt kontor i Karlstad och i Säffle arrangerar vi Askås E-handelsdag i oktober med mycket lyckat resultat. I början av året anställs Tord Larsson-Steen som ny VD.

2021

Askås enskilt största rekryteringssatsning någonsin genomförs. Ett helt fotbollslag, elva medarbetare anställs på våren. Satsningen är nödvändig för att kunna hantera behovet från befintliga och nya kunder. Flera nya e-handlare ansluter, bland andra Teknikproffset.

2020

Fortsatt full fart och i genomsnitt lanseras en ny e-handelssajt varannan vecka. Några exempel är Glitter, Penstore, MaxGaming och Mr Cake. Askås 10 med den nya paketeringen Enterprise utvecklas och släpps under året.

2018

GDPR är ordet på allas läppar. Askås utvecklar plattformen för att på olika sätt ge möjligheter för e-handlarna att leva upp till den nya dataskyddsförordningen. Bianca Ingrosso och CAIA Cosmetics lanserar e-handel på Askås plattform.

2016

Askås passerar för första gången 30-strecket. Såväl när det gäller antal anställda som miljoner i omsättning. Som en av de första e-handelsleverantörerna erbjuder Askås en integration till Swish.

2014

Askås öppnar kontor i Karlstad. Allt fler e-handlare från hela landet fastnar för det värmländska alternativet. Desenio, Nordiska Galleriet och Proteinbolaget är några exempel.

2011

Pocketshop.se lanseras med full integration till egen butik på Facebook. En synnerligen tidig "testrun" när det gäller social e-handel. Askås utses till Sveriges näst bästa Superföretag av Veckans Affärer.

2010

Askås utses för första gången till Gasellföretag. Antalet anställda har växt till tio och omsättningen når för första gången över tio miljoner kronor. Askås utvecklar tillsammans med Klarna det fösta konceptet för Snabbkassa. En lösning som Klarna vidareutvecklar och lanserar som KCO två år senare.

Care of Carl och Sportfiskeprylar startar e-handel med Askås som leverantör.

2008

Allt fler får upp ögonen för Askås. Bangerhead som idag är en av Askås största kunder etablerar sig på marknaden med Askås e-handelsplattform som grund.

2003

Bolaget anställer sin första medarbetare. Daniel Askås, lillebror i familjen Askås, kommer direkt från studier inom webbdesign på Broby Grafiska.

1999

Den första versionen av Askås e-handelsplattform lanseras. Plattformen byggs för Cyclecomponents som Askås är delägare i. Inom några år lyfts e-handelsplattformen ut som ett eget affärsområde.

1998

Askås flyttar in i ett litet rum på tredje våningen i Billeruds gamla huvudkontor i Säffle. I dag äger bolaget fastigheten och med några få undantag används samtliga rum till den egna verksamheten.

1997

28 februari 1997 grundas bolaget Askås Konsult av Jonas Askås. Inledningsvis produceras hemsidor och marknadsföringsmaterial till företag i närområdet.