Sök

Ta täten med Askås Enterprise

För e-handlare med riktigt hög trafikmängd och krav på marknadsledande prestanda och driftsäkerhet erbjuder vi Askås Enterprise. Paketeringen ger tillgång till Askås Product Engine – en egenutvecklad teknik som levererar blixtsnabb produktlistning, marknadsledande filtrering och utmärkt sökfunktionalitet.

 • Vad är Askås Enterprise?
  Askås Enterprise är den mest avancerade paketeringen av Askås e-handelsplattform. Väljer du Enterprise för din e-handelssatsning får du tillgång till en stor majoritet av vår effektiva funktionalitet. Huvudrollen i Enterprise spelas av Askås Product Engine – en egenutvecklad teknik med marknadsledande prestanda och funktion gällande produktlistningar, filtrering och sök.
 • Vilka ska välja Enterprise?
  Alla har självklart möjligheten att välja Enterprise-versionen av vår e-handelsplattform direkt från start. Men i första hand vänder sig paketeringen till e-handlare som redan nått en hög nivå när det gäller försäljning, antal kunder och trafikmängd. 

  Väljer du Enterprise kan du känna dig trygg i att du kommer ligga i absolut framkant när det gäller prestanda, sökfunktionalitet och driftsäkerhet.

  Vi har många kunder som har börjat sin e-handelresa med Askås i relativt liten skala. Care of Carl och Bangerhead är två exempel på detta. De har växt med Askås under flera års tid och idag är de två av våra kunder som drar nytta av Enterprise.
 • Hur fungerar Askås Product Engine?
  Askås Product Engine finns endast tillgänglig för e-handlare som väljer Askås Enterprise. Den egenutvecklade tekniken innebär att allt som har med olika typer av produktlistningar att göra driftas via en separat VPS (Virtual Private Server).

  Kategorier/artikelgrupper, filtrering, sökningar och alla annan produktlistning hanteras därmed utanför den normala databasen. Detta ger hög site-speed och stabilitet även under höga trafiktoppar.

  Med Enterprise och Askås Product Engine får du också tillgång till en riktigt konkurrenskraftig sökfunktion. "Söken" som lanserats i Version 2.0 ger dig möjligheter att verkligen leda slutkunderna rätt och därmed höja konverteringsgraden.

Go for a ride

Klicka in dig på vår demosajt för Enterprise och Askås Product Engine och få en känsla för farten, sökfunktionaliteten och filtreringen.

Teknikproffset flyger emd Askås Enterprise

 

Proteinbolaget.se lyfter med Enterprise

"Uppgraderingen till Enterprise var ett viktigt steg. I samband med det kunde vi plocka ”hem” många funktioner som vi tidigare lagt ut på tredje part. Det handlar bland annat om produktrekommendationer och sök. Detta gör att vi sparar pengar och får en mer stabil sajt."

Mårten Åkeson, VD och medgrundare, Proteinbolaget

Fler kunder som kör Askås Enterprise

Proteinbolaget
Proteinbolaget
Kost & Hälsa
Care of Carl
Care of Carl
Mode & Accessoarer
Nordiska Galleriet
Nordiska Galleriet
Inredning
BRL Electronics
BRL Electronics
Ljud & Bild
Bangerhead
Bangerhead
Skönhet
ICANIWILL
ICANIWILL
Mode & Accessoarer
Pen Store
Pen Store
Konst & Hantverk

 

Enterprise Search i Version 2.0

Väljer man Askås Enterprise behöver man inte se sig om efter externa söktjänster. Den inbyggda sökfunktionaliteten i Askås Product Engine utvecklas ständigt och den har nu lanserats i Version 2.0.

Alla sökningar sparas och används som dataunderlag för kraftfulla sök-features. Via sökstatistiken kan du enkelt identifiera söktermer som inte genererar träffar och vidta åtgärder som ändå leder kunderna rätt.

Du kan visa populära och trendande sökningar i sökrutan och det går att söka i webbsidor och blogginlägg.

Dynamisk filtrering baserat på produkterna i sökurvalet gör det enkelt för dina kunder att hitta rätt produkter och innehåll.

Fyra argument för Askås Enterprise

Enterprise ger högsta prestanda

 • Prestandan
  Enterprise levererar toppresultat när det gäller produktlistning, filtrering och sökfunktionalitet. Lösningens uppbyggnad med produktdata på egna servrar avlastar den vanliga databasen och ger därmed en generell prestandaökning och stabil drift.

Enterprise ger hög driftsäkerhet

 • Driftsäkerheten
  Med Askås Enterprise och Askås Product Engine vet du att din webbshop håller även vid extrema trafiktoppar och riktigt hög konvertering. Det går smidigt att snabbt skala upp serverkapaciteten och redundanta servrar finns självklart som en möjlighet.

Askås Enterprise ger bra sökfunktionalitet

 • Sökfunktionen
  Med Enterprise och Askås Product Engine får du tillgång till en mängd riktigt vassa sökfunktioner. Alla sökningar sparas och används som dataunderlag. Via sökstatistiken kan du enkelt identifiera söktermer som inte genererar träffar och vidta åtgärder.

Höj konverteringen med Askås Enterprise

 • Konverteringen
  En kundvänlig och effektiv sökfunktion som ger relevanta och träffsäkra sökresultat är ett säkert sätt att få upp konverteringen. Har du dessutom en riktigt snabbt sajt utan flaskhalsar är de grundläggade förutsättningarna för höjd konvertering på plats.