Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Nu startar Kodakademin Säffle – där barn och unga kan lära sig programmera

Intresset för datorer, surfplattor och modern teknik är rekordhögt bland barn och ungdomar. Samtidigt saknas bra möjligheter att lära sig att skapa på dem – istället för att bara använda dem. Askås I&R och Säffle kommun tar därför tillsammans initiativ till att starta Kodakademin.

Enligt EU-kommissionen kommer vi år 2020 i Europa att sakna 1 000 000 programmerare. För tillfället går ca 140 000 ungdomar mellan 15-24 år arbetslösa, enligt SCB.
Askås I&R finns och verkar i Säffle sedan 1997. På Askås arbetar man i huvudsak med programmering och produktutveckling för webben. Askås ser ett stort behov av utveckling av kunskaper inom samhället i stort, och har ett intresse av att bidra till och stimulera barn och unga att se programmering som en möjlig väg.

Askås startar nu tillsammans med Säffle kommun ”Kodakademin Säffle”, på ideell basis. Med denna är målet att på ett lekfullt sätt stimulera barn och ungas intresse för programmering och bidra till en nyfikenhet att skapa och programmera med modern teknik. Genom att få prova på att skapa ett spel och inte bara spela det och att utveckla en app istället för att bara ladda ner den så skapas förutsättningar och grogrund för barn och unga att se olika möjligheter, att utvecklas, och på lite sikt se kodning som en potentiell framtida karriärväg. På Säffle kommun ser man detta som oerhört viktigt och intressant och något man vill stimulera och arbeta vidare med – en chans att ge barnen nya möjligheter!

På Kodakademin planerar vi grupper för barn från 8 till 16 år. Allt går ut på att stimulera kreativiteten och nyfikenheten – att få verktyg och metoder för att lära sig genom kreativa och roliga metoder. Detta kommer ske som eftermiddagsaktiviteter i Askås lokaler på Järnvägsgatan i Säffle. Som ledare deltar medarbetare från Askås.

De första grupperna planeras att starta upp i början av 2015.« Visa alla nyheter
Publicerad 2014-10-29, 15:30
Uppdaterad 2014-10-29, 15:30