Sök

Batteriexperten

Hushåll
Batteriexperten i gruppen Referenser hos Askås I&R AB (ref_batteriexperten)

Batteriexperter med
energi att fortsätta växa

Året var 2006. Ett kontaktformulär på Blocket, en order om dagen och tre veckors leveranstid. Så startade allt för Henrik Malis och Joakim Eliasson. Idag är Batteriexperten bäst i klassen när det gäller onlineförsäljning av batterier i Sverige. Askås har varit en följeslagare de senaste åtta åren.

Publicerad: 2016-09-04. Text och foto: Patrik Otter

Två kompisar från gymnasietiden som satt och snackade en helt vanlig kväll. Henrik Malis och Joakim Eliasson fick för sig att det borde gå att importera batterier och sedan sälja dessa vidare här i Sverige.

  – Jag hade köpt batterier från USA och tyckte att det var billigt. Nog borde det finnas möjligheter att kunna sälja dessa och tjäna pengar på det, det var känslan vi hade, säger Henrik Malis.

Att denna initiala känsla var korrekt, ja det råder det ju inte längre någon tvekan om. En order per dag och en verksamhet mer eller mindre på hobbynivå har utvecklats till något helt annat.


Henrik Malis, Joakim Eliasson och en av företagets anställda Tobias Karlsson.

Batteriexperten är idag en erfaren spelare i e-handelsbranschen. Man har åtta anställda, 400 000 unika kunder och omkring 500 beställningar dagligen.

  – Vi var själva, jag och Henrik, i två år ungefär. Men det gick ändå ganska snabbt från början och vi började jobba med Askås redan 2008, säger Joakim Eliasson.

Faktum är att Askås och Batteriexperten utvecklats sida vid sida under dessa år. Både när det gäller omsättning och antalet anställda. Och hos e-handelsveteranerna i Halmstad så har valet av plattformsleverantör inte ångrats.

"I mina ögon så finns det inte någon bättre partner att jobba med."
Henrik Malis, delägare

Tryggheten och att så gott som alla önskemål och behov går att lösa är, enligt Henrik och Joakim, några av flera positiva aspekter av att jobba med Askås.

 – Askås är en stabil och bra partner för oss, helt klart. Det har varit jättebra att utvecklas och växa tillsammans och vi träffade rätt helt klart. I mina ögon så finns det inte någon bättre partner att jobba med, säger Henrik Malis.

Tillväxten för Batteriexperten har legat på 20-30 procent varje år. En utveckling som självfallet är tuff att hålla i ett längre perspektiv. Men att kurvorna ska fortsätta peka uppåt ännu en tid är helt klart tanken.

  Det finns mycket kvar att göra, både för att stärka positionen i Sverige och att växa utanför landets gränser.

– Vi har just börjat jobba med Tyskland och det finns planer även för England och Finland. Det handlar mycket om att ta marknadsandelar i ett tidigt skede, innan det blir för dyrt, säger Henrik.

– Våra kunder ska alltid kunna räkna med att vi ska ha alla tänkbara batterier. Det innebär att vi hela tiden måste jobba med och utöka vårt sortiment, fortsätter Joakim.

"Vi ser verkligen fram emot att fortsätta den här resan ihop med Askås.”
Joakim Eliasson


Joakim och Henrik startade Batteriexperten 2006. Sedan 2008 så har utvecklingen skett tillsammans med Askås.

Batteriexperten ångar vidare rakt in i en framtid där det mesta ser ljust ut. Och den där kvällen 2008 markerade verkligen starten på något otroligt positivt i Henrik och Joakims liv.

– Jag kan inte påminna mig om en enda dålig måndag när jag har åkt till jobbet, säger Henrik.

– Vi har ruskigt kul på alla sätt. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta den här resan ihop med Askås, säger Joakim.

Detta kan vi på Askås verkligen skriva under på.

Batteriexperten använder

Askås Subscription Manager
Fullfjädrad abonnemangsfunktionalitet för regelbunden leverans enligt givna intervall eller på fasta da...
Valfritt utlämningsställe
Erbjud dina kunder ännu bättre service genom att låta dem själva välja var de vill hämta...
GDPR-funktioner
Askås e-handelsplattform har en mängd olika funktioner som ger möjlighet att leva upp till GDPR.
Artikelfiltrering
Filtrera av artiklar efter egenskaper, artikelgrupper, varumärken, pris och mycket mer.