Sök

Spelexperten

Sport & Fritid
Spelexperten i gruppen Referenser hos Askås I&R AB (ref_spelexperten)

Fantastisk utveckling för Spelexperten.com

Siktar mot nya marknader tillsammans med Askås

I tio år har Mattias Gladh och hans kollegor drivit Spelexperten.com i rätt riktning. Under 2019 har utvecklingen tagit fart riktigt ordentligt. En fantastisk julhandel och positiv försäljning hela året resulterade i en tillväxt på 50 procent.
– Vi är otroligt nöjda och 2020 har börjat lika bra som fjolåret, säger Mattias Gladh.

Publicerad: 2020-01-22. Text: Patrik Otter

2010 tog Mattias Gladh över det lilla företaget Spelexperten. Verksamheten bedrevs då ifrån en källare i Göteborg men flytten till Mattias hemstad Gävle kom att bli startpunkten för en helt ny tid.

– Det var jag och min kollega John som drev ett annat företag på den tiden. Vi hade lite tid över och tog därför beslutet att testa det här, berättar Mattias.

Det var brädspel som utgjorde det huvudsakliga sortimentet på den tiden och detta är fallet än i dag. Under resans gång har dock utbudet breddats och framförallt fördjupats. Såväl inom brädspel-nischen som till nya segment.

– Vi har idag Sveriges bredaste sortiment när det gäller alla typer av spel och vi har ett enormt urval när det gäller pussel.

2016 fick Mattias upp ögonen för en liten japansk träleksak vid namn Kendama. Produkten togs in i sortimentet och idag har Spelexperten ett heltäckande utbud med de allra största varumärkena och tillverkarna tillgängliga i webbshopen.

–  Satsningen på Kendama gjorde att många fick upp ögonen för oss. Samtidigt kanske vi lade lite för mycket kraft på detta under några år och 2018 skiftade vi fokus till brädspel igen.

Sedan dess har tillväxten verkligen tagit fart ordentligt. Redan 2018 ökade försäljningen markant och under 2019 vände kurvan ännu brantare uppåt.

Bytte till Askås 2018

Tidigt på resan fanns tankarna om att byta leverantör av e-handelsplattform och i samband med att den positiva utvecklingen accelererade blev behovet av en ny leverantör mer och mer påtagligt.

Spelexperten sonderade alternativen och under 2018 kom Mattias överens med Askås som framtida leverantör. Först lanserades en dansk webbshop och så i april 2019 flyttades Spelexperten.com över till Askås plattform.

"Vi upplever att allting har gått väldigt bra och systemet är stabilt och robust."
Mattias Gladh, Spelexperten

– Vi upplever att allting har gått väldigt bra och systemet är stabilt och robust. Sedan känns det väldigt positivt att vi har fått möjlighet att utveckla riktigt bra grejor tillsammans med Askås. Och det som har utvecklats håller hög kvalitet hela tiden, säger Mattias.

Målsättningen att hitta nya kunder genom geografisk expansion var ett tydligt skäl till att Askås valdes som plattformsleverantör. En dansk sajt finns alltså redan idag och etablering i Finland och Norge ligger inte särskilt långt in i framtiden.

– Detta finns absolut med i planerna och vi ser stora möjligheter till tillväxt i övriga nordiska länder, inte minst i Norge där det verkligen finns potential, säger Mattias.

Den fortsatta satsningen för Spelexperten görs efter att riktigt positivt 2019 och en fantastisk julhandel.

– Vi hade som sagt positiva siffror under hela året men normalt sett brukar det bromsa upp lite i december då våra konkurrenter kör igång med aggressiv marknadsföring. I år var det inte så – ökningen fortsatte i december och rekordet var 3000 order på en enda dag.

Storsäljaren under december var en helt ny produkt som Spelexperten lanserade. Det handlar om ”Den som skrattar förlorar” som är en spelversion av den populära Youtube-kanalen med samma namn. Enkelt förklarat, för alla som inte känner till upplägget, handlar det om att berätta roliga historier och få motståndaren att brista ut i skratt.

– Vi har själva tagit fram idén och har ensamrätt till spelet. Det gick utan tvekan bra under julhandeln och vi sålde slut på nästan 4 000 spel under en vecka, säger Mattias Gladh.

Det ser utan tvekan ljust ut för Spelexperten och Askås ser fram emot ett fortsatt bra samarbete.

Spelexperten använder

CMS
Askås Content Editor
Skapa enkelt ditt innehåll med kraftfull och flexibel drag and drop-funktion.
Frakter och Logistik
Kraftfull och mångsidig funktionalitet gällande frakter och logistik.