Sök

Kockums Jernverk

Hushåll
Kockums Jernverk i gruppen Referenser hos Askås I&R AB (ref_kockums)

Nystart för anrika
Kockums Jernverk

Askås levererar e-handelsplattform till det anrika varumärket

Att starta en helt ny e-handel är en utmaning på många sätt. Väljer du Askås som leverantör kommer du kunna fokusera på rätt saker. Du jobbar med dina produkter, din marknadsföring och din kundrelation.
Vi levererar tekniken, ger support och leder dig förbi fallgroparna på din spännande e-handelsresa.

Publicerad: 2020-01-27. Text: Patrik Otter

En ärvd gammal Kockums-gryta fick bollen i rullning. Rickard Andersson blev förälskad i designen och känslan och när han insåg att produkter från Kockums Jernverk inte längre tillverkades satte han igång. Varumärket registrerades på nytt, sortimentet uppgraderades och den framtida tillverkningen säkrades.

Så småningom blev det dags att välja vilken e-handelsleverantör som skulle finnas med på nystarten. Robert Turanji driver verksamheten tillsammans med Rickard Andersson idag och han berättar hur kravspecifikationen såg ut.

– Vi sökte en leverantör med bra prestanda, god support, en flexibel och stabil plattform samt de integrationer som vi var i behov av, säger Robert.

Kockums valde Askås e-handelsplattform

Rickard Andersson och Robert Turanji

Valet föll på Askås och vid sidan av att alla grundläggande checkboxar kunde bockas av var möjligheten att expandera geografiskt och nå kunder över hela världen avgörande. Askås har stöd för att lansera landspecifika sajter på alla världens språk.

"Askås är en leverantör som genuint bryr sig om oss, vi är inte bara en i mängden. Det vi vill kunna göra, det löser Askås."
Robert Turanji, Kockums Jernverk

– Vi känner verkligen att vi kan växa och utvecklas med Askås. Målsättningen redan från start var att gå in på nya marknader och det var ett krav från oss att det skulle gå smidigt och fort.

Sedan lanseringen hösten 2018 har det hänt mycket för Kockums Jernverk. Ambitionen med nya marknader har redan förverkligats och framtidsplanen innehåller ytterligare tillväxt – både på hemmaplan och internationellt.

– Det finns en stor efterfrågan på svenskdesignade köksprodukter internationellt och det vill vi såklart dra nytta av. Hittills har vi expanderat till Danmark, Tyskland och fler länder väntar under 2020.

Varför vill du rekommendera Askås till andra som vill starta e-handel?

– Askås är en leverantör som genuint bryr sig om oss, vi är inte bara en i mängden. Det vi vill kunna göra, det löser Askås. Den vetskapen är en trygghet för oss som kund, säger Robert Turanji.


"Det är spännande att få vara en del av Kockums resa. Från första början handlade mycket om att hitta rätt affärssystem och en bra utgångsnivå för att sedan kunna skala upp. Att Kockums nu växer och etablerar sig på nya marknader är riktigt kul."
Peter Dovlind, kundansvarig säljare hos Askås

Kockums Jernverk använder

CRM
Askås Marketing Automation

Mångsidigt CRM-system för automatiserade utskick.

MARKNADER
Multi Market Manager

Nå smidigt ut i hela världen. Förberedd för alla världens språk.

Kampanjmodul

Få överblick och hantera allt som rör kampanjer på ett effektivt och flexibelt sätt.

KUNDLOJALITET
Askås Leads

Samla in epost-adresser och bygg långsiktiga kundrelationer.