Sök

Profilering & Analys

Vi erbjuder möjlighet till profilering av frontend och backend.
Profilering & Analys i gruppen Funktioner hos Askås I&R AB (askas_0014)

Profilering & Analys

Askås kan erbjuda Profilering & Analys – en ”besiktning” av din e-handel. Besiktningen och den ingående analysen ger tydliga indikationer gällande hastighet och prestanda och kan användas som beslutsunderlag för optimeringar och åtgärder.

Vad kontrolleras i besiktningen?

CACHE. Vi kontrollerar om relevanta filformat och statiskt innehåll cachas korrekt.

CSS OCH JAVASCRIPT. Vi undersöker om CSS- och JavaScript-filer är korrekt kombinerade för att minska antalet serverförfrågningar och förbättra laddningstiderna.

BILDER. Vi kontrollerar att best practice för bildresurser används och vi fokuserar på flera aspekter av webbplatsens prestanda och användarupplevelse utifrån Core Web Vitals.

RENDERING. Vi mäter rendering och prestanda ur flera olika aspekter för vanligt förekommande vyer som startsidan, kategorisida, produktsida och kassa.

TIME TO FIRST BYTE. Vi kontrollerar att Time to first byte inte överstiger det godkända gränsvärdet (800 ms). Om Time to first byte inte blir godkänt görs en backend-profilering för utvalda vyer (se Mer information).

Fördjupad analys och optimeringar

Framkommer behov av optimeringar kan det krävas ytterligare och fördjupande analyser. I dessa fall offereras det fortsatta analysarbetet inklusive föreslagna åtgärder separat.

OBS. Profilering & Analys är inte en kontroll gällande hur mycket trafik en sajt kan hantera. För detta krävs lasttester och mer omfattande insatser.

 • Mer information

  Backend-profilering

  Dessa vyer profileras när Time to first byte inte godkänts i besiktningen: Startsidan - Artikelgrupp, cachad - Artikelgrupp, icke-cachad - Produktsida - Varumärke - Webbsida - Kassan

  Resultaten kan användas som underlag för att hitta eventuella optimeringsmöjligheter och baserat på det ta fram åtgärdspunkter.
   
  OBS. Askås profilerar enbart anrop till butiken, här ingår alltså inte om stora bilder laddas in eller annan påverkan av design.

  Generell information

  Askås arbetar kontinuerligt med att optimera generell serverprestanda och plattformens grundfunktionalitet – men en e-handel består av en mängd komponenter utöver det. Egna inställningar, egen frontend-design, vilka moduler och komponenter man använder, externa partners och funktioner. Allt detta är faktorer som påverkar.

  Tre saker att tänka på

  NÄR? Helst i god tid innan en viktig kampanjperiod eller ett produktsläpp. Blir det för tätt inpå exempelvis Black Week kan det vara svårt att hinna med att vidta behövda åtgärder

  VARFÖR? För att identifiera problem och åtgärda enklare brister. Profileringen kan även komma att visa på eventuella omfattande brister som kräver mer genomgripande åtgärder

  HUR OFTA? Om det har adderats funktioner, ny design eller fler externa system i e-handelskedjan kan helheten såklart påverkas. Om det handlar om stora förändringar kan det vara värt att göra en ny profilering för att få en uppdaterad bild.

 • Kostnad

  Kontakta Askås för mer info/beställning: sales@askas.se eller 0533 - 69 16 00

Se fler funktioner

Kraftfull sök
Askås Enterprise Search

Askås Enterprise Search är en smart sökfunktion för höjd konvertering.

MERFÖRSÄLJNING
Askås Cross Selling

Konverterande, smart merförsäljning.

ASKÅS 12
Askås Shopping Assistant

Låt kundtjänstpersonal i realtid hjälpa en kund som ringt eller skickat epost.

CMS
Askås Content Editor

Skapa enkelt ditt innehåll med kraftfull och flexibel drag and drop-funktion.