Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Stäng

Jag är intresserad av Askås Baspaket


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Askås 10 - en plattform som kan SEO

Search Engine Optimization, SEO eller sökmotoroptimering på svenska är en avgörande faktor om du ska nå framgång med din e-handel. Väljer du att samarbeta med oss så får du ett optimalt utgångsläge att ta dig igenom bruset och bli väl synlig för befintliga och framtida kunder.

 

Askås ger dig verktygen du behöver för att lyckas med SEO

Vi på Askås har alltid haft som målsättning att vår e-handelsplattform ska vara bäst i klassen när det handlar om SEO. Systemet i sitt grundutförande innehåller mängder av funktionalitet som ser till att detta blir verklighet. 

Metadata 
Keywords och Descriptions

Metataggar är ett effektivt sätt att göra sökmotorerna uppmärksamma på din e-handel. Askås har sedan länge stöd för effektivt och mångsidigt användande av korta taggar (keywords) och längre beskrivningar (descriptions) gällande alla delar av din e-handel. Gå in och jobba på artikelnivå eller skapa övergripande autogenering av metataggar. 

Friendly URL:s
Sökmotorvänliga sökvägar 

 

Länkstrukturen och länkarnas utformning är otroligt viktiga delar för en fungerande sökmotoroptimering. Askås plattform innehåller stöd för Friendly URL:s. En funktion som ser till att sidadresserna i din webbshop hålls korta, rena och tydliga. Något som uppskattas såväl av dina besökare som av sökmotorerna. 

Canonical tag
Kanoniserade länkar

Stora webbplatser kan bestå av innehåll som finns tillgängligt via flera URL:s, duplicate content. Detta kan innebära att du straffas av sökmotorerna och SEO försämras.  Askås e-handelsplattform har ett inbyggt stöd för så kallade kanoniserade länkar som hindrar ”bestraffning” och tappad SEO. Duplicate content innebär även att länkkraften sprids ut på flera URL:s med samma innehåll. Även detta förhindras av Askås plattform och kanoniserade länkar. 

Breadcrumbs
Synliga sökvägar

Stöd för breadcrumbs eller synliga sökvägar finns inbyggt i Askås e-handelsplattform. Breadcrumbs talar om för dina besökare exakt var i din webbshops struktur de befinner sig. På samma sätt som breadcrumbs underlättar för användarna så skapar de också logiska och smidiga vägar för sökmotorerna in till alla delar av din e-handel. 

Exportfunktion för Google Sitemap

En sitemap eller webbplatskarta visar hur innehållet på en webbplats är uppbyggt. Askås system har en effektiv exportfunktion kopplad till Google Sitemap.