Sök

Tord laddar för nya VD-rollen

Efter helgerna inleds en ny epok. Tord Larsson-Steen tillträder då som VD för Askås.

Måndag 10 januari påbörjas ännu ett kapitel för Askås. Då inleds ett arbetsår som ska innehålla bibehållen expansion, än mer fokuserad produktutveckling och inte minst en betydande satsning på personalrekrytering.

– Det ska bli jättekul att komma i gång och bidra till en fortsatt tillväxt för Askås och därmed skapa ännu fler arbetstillfällen i Värmland, säger tillträdande VD Tord Larsson-Steen.

Tord Larsson-Steens arbetsliv har utspelats på en nationell och ibland global spelplan. Det är dock en sedan barnsben rotad värmlänning och Säfflebo som blir Askås nya VD från och med 10 januari. Han har följt Askås tillväxtresa, både på avstånd och ibland på nära håll. Under några år hyrde han in sig i lokaler på Askås huvudkontor.

– Redan när jag var hyresgäst fick jag en väldigt bra känsla för företaget och medarbetarna. Man kände sig alltid välkommen och som en i gänget. Att nu på riktigt få vara med på den här fantastiska resan känns otroligt spännande.

Det var i somras som han fick ett första mail från Jonas Askås, grundare och avgående VD. Detta ledde till ytterligare kontakter och till slut en överenskommelse om en anställning.

– Jonas berättade om sina planer för bolaget inför framtiden. Han frågade vad jag höll på med och om jag kunde tänka mig att kliva in i rollen som VD.

Tords initiala reaktion var viss förvåning. Samtidigt såg han snabbt möjligheter till ett nytt spännande kapitel i hans eget liv och en intressant framtidsutveckling för Askås.

– Självklart blev jag smickrad över att få frågan. Jag vill även lyfta fram den mogenhet och självinsikt som Jonas faktiskt har visat genom att ta det här steget. Dessutom kommer ju han i allra högsta grad finnas kvar i bolaget och fortsätta bidra med sin kunskap och själ, säger Tord.

Nytt kontor i Karlstad

Tord Larsson-Steen kliver in som ny VD i en verksamhet där väldigt mycket har gjorts bra under lång tid. VD-uppdraget handlar bland annat om att utveckla den övergripande strategin och förfina arbetsprocesserna i bolaget.

– Askås är ett välmående bolag med en fantastisk egen produkt och stabil grund att stå på. En viktig del i min roll blir att skapa en struktur som gör det möjligt att fortsätta växa. Tillsammans ska vi ta Askås till ännu högre nivåer.

En nyckelfråga för Askås och därmed för Tord Larsson-Steen som VD är en fortsatt och än mer påtaglig satsning på att attrahera ny personal samtidigt som alla befintliga medarbetare ges optimala förutsättningar. Utvecklingsbehovet från Askås kunder ökar från månad till månad. Samtidigt finns det ett ständigt växande intresse från branschen som helhet för Askås produkter och tjänster.

– Vi behöver jobba väldigt aktivt med rekrytering och få in ännu fler kompetenta medarbetare för att hålla i vår tillväxt. En viktig del i den satsningen är det helt nya och betydligt större kontoret i Karlstad som vi tar i bruk fullt ut i början av nästa år.

Tillväxtpotentialen är gällande på både kort och lång sikt. Möjligheterna till nya affärer finns självklart inom den traditionella e-handeln B2C. Men även inom B2B och andra branscher där elektroniska affärer på något sätt är inblandande kan Askås vara en ledande aktör.

– Det finns mycket kvar att göra när det gäller den traditionella e-handeln och vi ser ingen avmattning utan tvärtom, vi tror på en kraftigt ökande business många år framöver. Samtidigt är vi öppna och tittar på andra segment där våra e-handelslösningar kan ge nya möjligheter för befintliga och framtida kunder.

Tord Larsson-Steen har nu gjort sin sista operativa arbetsdag på sin tidigare arbetsplats. Som för oss andra väntar nu jul- och nyårsfirande med familj och vänner.

– Nu kommer jag ha semester några veckor och ladda batterierna. Men jag är verkligen sugen på att komma igång och bidra till en fortsatt positiv utveckling för Askås. Det känns riktigt kul och inspirerande, säger Tord Larsson-Steen.  

”Kommer tillföra kompetens”

Askås grundare Jonas Askås välkomnar Tord Larsson-Steen till företaget och till e-handelsbranschen som sådan.

– Vi ser verkligen fram emot att han ska tillträda sin tjänst. Tord kommer tillföra stor kompetens och erfarenhet i den vidare utvecklingen av Askås. 

 Jonas själv finns som sagt kvar i bolaget i en delvis ny roll som arbetande styrelseordförande. Han kommer dessutom ha ett ökat fokus på bolagets strategi och produkt- och affärsutveckling. 

– Vår ambition är att fortsätta tillföra ännu mer resurser till vår utvecklingsavdelning och expandera den ordentligt. Detta är något jag brinner för och ser fram emot, vi ska på allvar utveckla vår plattform till nästa generation, säger Jonas Askås.

Fakta Tord Larsson-Steen

Bor: I villa i Säffle och på sommaren i sommarhus i Kila, vid sjön Summeln.

Familj: Sambo, dotter och katt.

Intressen: Gitarr, tennis och hobbysnickeri.

Bästa jullåten: O Helga natt.

Godast på julbordet: Skinka och Janssons frestelse.

Nyårslöfte: Att ersätta alla resdagar med motionstimmar. Inspirerad av det härliga och träningsvilliga gänget på Askås.