Sök

2020 en succé för Askås kunder

E-handelsbranschen har stått sig väl under 2020. Den samlade försäljningen för Askås hundratals anslutna e-handlare har ökat med 1,7 miljarder kronor under året.
Tillväxt för Askås kunder

E-handelsbranschen har stått sig väl under 2020 och en stor majoritet av Askås kunder har haft en utveckling som bekräftar detta. Den samlade försäljningen för Askås hundratals anslutna e-handlare har ökat med 900 MSEK kronor under året.

Försäljningsstatistik för Askås samtliga kunder talar sitt tydliga språk. Årets första sju månader, fram till sista juli, visar på en samlad omsättningsökning på 50 procent. Konsumenter över hela världen handlade för 2,6 miljarder kronor från e-handlare som använder Askås e-handelsplattform.

Kläder, skönhetsprodukter, möbler och heminredning är exempel på branscher som uppvisar riktigt bra utveckling

– Det är otroligt glädjande att så många av våra kunder har kunnat växa och anpassa sig under det här mycket speciella året. Framgångsrika e-handlare vill satsa och det gynnar självklart oss som leverantör, säger Peter Smersfeldt.

Även för Askås har således 2020 än så länge bjudit på tillväxt. Omsättningsökning på drygt 15 procent jämfört med förra året och även plus mot den budget som lades innan dess att Covid-19 började spridas över världen på allvar.

– Det känns ju väldigt bra att vi har kunnat fortsätta växa. Det ser vi som ett tecken på att vi levererar bra produkter och tjänster samtidigt som vi verkar i en bransch som gynnats jämfört med många andra, säger Peter Smersfeldt.


ICANIWILL slår rekord

Ett tydligt exempel på en Askås-kund som har gått som tåget mitt under rådande pandemi är ICANIWILL. E-handlaren och träningsaktören bytte till Askås som e-handelsleverantör i november förra året. Skiftet gjordes under en tid av stabil tillväxt men med fokus på offensiv global expansion.

2019 var redan det ett rekordår för bolaget men fjolårets försäljningsnivåer bleknar ändå i jämförelse med hur 2020 har inletts.

– Det har varit ett fantastiskt bra år försäljningsmässigt. Urstark tillväxt redan innan pandemin och besökarna på våra sajter har ökat flerfaldigt det senaste året, säger Anders Wallstedt, VD på ICANIWILL.

Växtkraft för Impecta Fröhandel

En annan bransch som verkligen varit framgångsrik är hem och trädgård. Marknadsledande när det gäller fröer i Sverige är mångåriga Askås-kunden Impecta och även deras 2020 har inneburit kraftig tillväxt och försäljningsrekord.

– Vi har haft ett fantastiskt år och Corona har precis som för många andra i trädgårdsbranschen gjort att många nya kunder hittat till oss. Vår tillväxt har blivit ungefär dubbelt så hög som vi hade planerat för, säger Michael Karlsson, en av Impectas grundare och delägare.

 

"Det är otroligt glädjande att så många av våra kunder har kunnat växa och anpassa sig under det här mycket speciella året."

Peter Smersfeldt
Marknadschef Askås

Är du nyfiken på Askås
e-handelslösningar och funktioner?
Läs mer

ICANIWILL och AskåsLäs mer om ICANIWILL

ICANIWILL och ImpectaLäs mer om Impecta