Sök

Vi laddar för Hotspot!

I morgon är det återigen dags för Hotspot på Karlstads Universitet. Askås finns såklart på plats för att prata med studenter och framtida medarbetare.
Askås laddar för Hotspot på Karlstads Universtitet

I mitten av februari dyker alltid en trevlig tradition upp för oss på Askås. Onsdag 12 februari är det återigen dags för rektyreringsmässan Hotspot på Karlstads Universitet och självklart är Askås på plats. – Hotspot är ett jättebra tillfälle för oss att ta reda på vad en attraktiv arbetsgivare är i studenternas ögon, säger Amalia Rååd, HR-ansvarig på Askås.

En kvartett bestående av fyra taggade medarbetare representerar Askås på Hotspot det här året. Amalia Rååd, HR-ansvarig, Carolina Gård, frontendutvecklare Marléne Nilsson, projektledare och Anton Danielsson, backendutvecklare.

I monter C:00 kan studenter och potentiella framtida medarbetare få svår på vad Askås sysslar med, vad vi står för som arbetgivare och vilka utvecklingsmöjligheter som finns. Amalia Rååd ser Hotspot som ett ypperligt tillfälle att träffa studenterna och under avslappnade former inleda relationer som på sikt kan komma att leda till djupare samarbeten på olika sätt.

– Vi är ju alltid på jakt efter talanger och kompetens och vi är just nu på gång med rekrytering av två nya medarbetare – en projekttekniker och en backend-utvecklare söker vi för tillfället, säger Amalia.

Praktik och examensarbete

Närvaron på Hotspot handlar dock om ett större tänkande och framgångsrika rekryteringar i ett längre perspektiv.

– Vi jobbar aktivt med synas och höras och bygga vårt varumärke i en mängd olika forum. Alla ska känna till Askås logga och vad vi står för som företag. Sedan vill dessutom lyfta fram möjligheterna att komma till oss på praktik och göra exjobb hos oss. Vi har många exempel på anställda i dag som börjat sin Askås-resa på det sättet, säger Amalia Rååd.

"Hotspot är en perfekt mässa för oss att vara med på. Det är bland KAU:s studenter vi hittar merparten av våra anställda"

Amalia Rååd, HR-ansvarig

Läs mer om att jobba på Askås

Vill du träffa oss på Hotspot?

Vi finns i monter C:00