Sök

Tio år på Askås för David och Martin

God stämning, bra kollegor och ett varierande jobb. Så summerar David Pedersen och Martin Nyberg tio år som backend-utvecklare på Askås.

18 februari 2013 klev två dalslänningar in på Huvudkontoret i Säffle. David Pedersen och Martin Nyberg började då sina anställningar som backend-utvecklare. Nu har tio år gått och David och Martin är minst sagt etablerade som viktiga delar av Askås utvecklingsavdelning.

David Pedersen och Martin Nyberg (tidigare Karlsson) kom direkt ifrån utbildningar inom IT och programmering på Karlstads Universitet. Tillsammans gjorde de sina examensarbeten hos Askås. En egen livechat-lösning utvecklades. Från studentlivet tog de omgående klivet ut på arbetsmarknaden. De flyttade från Karlstad tillbaka till Åmål och en vecka efter examen ”stämplade” de in för första gången.

– Man var såklart lite spänd men samtidigt väldigt taggad. Vi blev väl omhändertagna och kom snabbt in i gruppen. Efter endast tre veckor började jag jobba direkt mot en av våra dåvarande storkunder, säger David.

– Jag fick börja med programmering och den generella koden. Det handlade mycket om att hitta den röda tråden i plattformen och lära sig hur allt fungerade, säger Martin.

Utveckling av e-handelsplattformen

Under åren har deras roller och uppgifter förändrats och varierat. Arbete i små och stora kundprojekt varvas med intern utveckling av e-handelsplattformens olika delar.

Både David och Martin har helt klart hittat den där röda tråden. Med sin erfarenhet och kunnande är de betydelsefulla resurser för bolaget och för kunderna.

– Jobbet som backend-utvecklare på Askås blir aldrig långtråkigt. Varje dag ställs man inför roliga utmaningar som ska lösas på bästa möjliga sätt, säger David.

Martin är inne på samma spår. Variationen och att en arbetsdag inte är den andra lik är en given positiv faktor i jobbet som utvecklare.

– Rollen är väldigt varierad. Man jobbar dels i planerade projekt, både internt och med kunderna. Sedan gör man tidsuppskattningar och hanterar frågor och problem som dyker upp i stunden. Jag har alltid känt att det varit kul att gå till jobbet.

De båda lyfter även fram stämningen och relationerna med arbetskamraterna som en fördel med arbetsplatsen och bolaget Askås.

– Vi har världens bästa kollegor som alltid hjälper till och stöttar när det behövs. Så har jag känt redan från första dagen och så är det än i dag, säger David.

– Även fast bolaget har växt otroligt mycket sedan vi började är det ändå en familjär känsla och väldigt bra stämning. Man är inte bara kollegor utan även vänner, säger Martin.

Tio år går fort när man har roligt. Vi kör tio år till.

Vill du också bli en del av Askås har du just nu möjlighet att söka till två tjänster. Backend-utvecklare och Applikationsspecialist.

Läs mer på vår Karriärsida eller klicka direkt på tjänsterna här nedan.

Vill du också jobba på Askås?

Praktik - Examensjobb

Vi är är alltid intresserad att träffa och skapa relationer med studenter.

Spontansökan

Även om vi inte rekryterar till en specifik tjänst som passar dig kan du alltid skicka en spontanansökan.

Mer läsning

Askås blir ny huvudpartner till Degerfors IF

Askås blir ny huvudpartner till Degerfors IF

Askås stöttar allsvenska fotbollslaget Degerfors IF. Under säsongen 2023 är bolaget ny huvudpartner till DIF. Partnerskapet är ett samarbete mellan två "aktörer" med tydlig värmländsk identitet.
Askås 12 med Askås Information Manager lanseras under våren

Askås 12 med Askås Information Manager lanseras under våren

Askås jobbar ständigt med lösningar som förenklar vardagen för e-handlarna. I Askås 12 som lanseras till våren ingår AIM, Askås Information Manager som har integrerade funktioner för att beställa översättning av information och texter direkt i plattformen.