Sök

Anton Afverberg blickar tillbaka på sitt första år som utvecklare på Askås

I januari 2022 började Anton Afverberg som backend-utvecklare på Askås. Ett drygt år senare har han blivit betydligt mer varm i kläderna. "Jag trivs fantastiskt bra på Askås och hoppas att fler tar möjligheten att bli en del av gänget framöver", säger Anton.

Det har nu gått ett drygt år sedan Anton Afverberg började som backend-utvecklare på Askås och i dag är han en av många kuggar i bolagets utvecklingsgrupp. 

– Jag trivs jättebra med kollegorna och arbetsuppgifterna. Är man lösningsorienterad, gillar IT-branschen och vill ha roligt på jobbet tycker jag man ska söka sig till Askås, säger Anton.

Antons Afverbergs resa inom webbutveckling och programmering började 2014. Då flyttade han från Arvika till Karlstad för att studera webb och multimedia på Karlstads Universitet och den breda utbildningen gav en stabil grund att stå på.

– Vi lärde oss om projektarbete, att ta ett projekt från grundidé till leverans. Sedan var det såklart mycket programmeringslära inom flera olika språk och användningsområden.

Efter utbildningen på KAU jobbade Anton några år innan det var dags att sätta sig i ”skolbänken” igen. Han gick en vidareutbildning under ett år med fokus på .NET (dotnet) och när den var slutförd var det dags att söka jobb.

– Det var i december 2021 som jag blev kallad till intervju för en tjänst som backend-utvecklare på Askås och i januari 2022 började jag.

Det första året har varit intensivt och lärorikt. Anton lyfter fram stöttningen från kollegor som en tydlig minnesbild, inte minst under den första inlärningsperioden förra våren.

– Jag kände mig väldigt väl mottagen och välkommen. Det var enkelt att komma in i gänget och alla var otroligt hjälpsamma och generösa med sin kunskap.

Med tanke på att e-handelsbranschen ständigt utvecklas och förändras finns det hela tiden ny kompetens att ta till sig. När det gäller arbetsmetoder i huset och kunskap om e-handelsplattformen som sådan är Anton betydligt varmare i kläderna i dag än för ett år sedan.

– Så är det absolut och nu får jag möjlighet att ge tillbaka och vara ett stöd för nya utvecklare som börjar. I den här branschen är det jätteviktigt att vi delar med oss våra kunskaper, det är så vi blir bättre som grupp.

Vid sidan av kollegorna och stämningen på kontoret lyfter Anton Afverberg fram de varierande arbetsuppgifterna som en positiv del av jobbet. Planerat internt utvecklingsarbete varvas med kundrelaterade projekt och specifika problemlösningar.

– Den grundläggande delen av jobbet är vår egen utveckling av e-handelsplattformen. Sedan har vi väldigt många drivna och duktiga e-handlare som kunder och det dyker upp ständigt upp förslag och idéer från dem som vi också får agera på. (Exempel på kunder i bildspelet ovan)

Sedan några månader är Anton nybliven husägare. Södra Sanna ett par mil norr om Karlstad är bostadsadressen. Varje morgon tar han stadsbussen in till centrala Karlstad och promenerar sedan till Askås nyrenoverade kontor som sedan förra året kompletterar bolagets huvudkontor i Säffle.

– Det känns jättesmidigt. Från torget är det två minuters promenad till arbetet och det nya kontoret i Karlstad är verkligen jättefint. Jag trivs fantastiskt bra på Askås och hoppas att fler tar möjligheten att bli en del av gänget framöver, säger Anton Afverberg.

Vill du veta mer om Askås? 

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Askås kan du läsa mer på askas.se.

Hotspot på Karlstads Universitet onsdag 15 februari finns vi också på plats. Då har du möjligheten att träffa och lära känna oss under avslappande former. Hoppas vi ses där.

Är du vår nya applikationsspecialist?

Är du eller vill bli en driven applikationsspecialist som älskar att vara spindeln i nätet? Brinner du för att vara med och utveckla och skapa mervärde tillsammans med dina kollegor och våra kunder.

SÖK NU

Mer läsning

Askås blir ny huvudpartner till Degerfors IF

Askås blir ny huvudpartner till Degerfors IF

Askås stöttar allsvenska fotbollslaget Degerfors IF. Under säsongen 2023 är bolaget ny huvudpartner till DIF. Partnerskapet är ett samarbete mellan två "aktörer" med tydlig värmländsk identitet.
Askås 12 med Askås Information Manager lanseras under våren

Askås 12 med Askås Information Manager lanseras under våren

Askås jobbar ständigt med lösningar som förenklar vardagen för e-handlarna. I Askås 12 som lanseras till våren ingår AIM, Askås Information Manager som har integrerade funktioner för att beställa översättning av information och texter direkt i plattformen.
Utmanande och framgångsrikt år för Proteinbolaget

Utmanande och framgångsrikt år för Proteinbolaget

Proteinbolaget kan lägga ytterligare ett framgångsrikt år till handlingarna. Sedan 2014 har e-handel drivits med Askås som leverantör. – Det vi framför allt gillar med Askås är passionen för e-handel och engagemanget ni har för era kunder, säger Mårten Åkeson, VD på Proteinbolaget.