Sök

Ready, Set, Go - Nya utmaningar för backend-utvecklaren Anton

Golang (Go) blir nytt programmeringsspråk för Anton Afverberg och övriga backend-utvecklare på Askås. "Det känns spännande att komma i gång med vårt nya arbetssätt och programmering i Go", säger Anton.

Anton Afverberg började som backend-utvecklare på Askås i januari 2022. I dag är han en av många kuggar i bolagets utvecklingsgrupp.

– Jag trivs jättebra med kollegorna och arbetsuppgifterna. Är man lösningsorienterad, gillar att programmera och vill ha roligt på jobbet tycker jag verkligen man ska söka sig till Askås, säger Anton.

Spontansökan

Även om vi inte rekryterar till en specifik tjänst som passar dig kan du alltid skicka en spontanansökan.

Praktik - Examensjobb

Vi är är alltid intresserad att träffa och skapa relationer med studenter.

Gällande arbetssätt och rutiner kommer Anton och övriga backend-utvecklare att ställas in för nya inspirerande utmaningar och möjligheter med start denna höst. Framtida utveckling kommer till stora delar att bygga på Golang (GO) som programmeringsspråk och API-utveckling med GraphQL.

Go är utformat för att vara enkelt att läsa och skriva. Det är lätt att förstå och underhålla koden samtidigt som den är kraftfull och erbjuder utmärkta möjligheter att bygga säkra, mångsidiga och prestandaoptimerade webbapplikationer och API:er.

– Jag ser fram emot att få lära mig Go och GraphQL. Då det ska vara väldigt effektivt och snabbt, säger Anton.

Utbildning på Karlstads Universitet

Antons Afverbergs resa inom webbutveckling och programmering började 2014. Då flyttade han från Arvika till Karlstad för att studera webb och multimedia på Karlstads Universitet och den breda utbildningen gav en stabil grund att stå på.

– Vi lärde oss om projektarbete, att ta ett projekt från grundidé till leverans. Sedan var det såklart mycket programmeringslära inom flera olika språk och användningsområden.

Efter utbildningen på KAU jobbade Anton några år innan det var dags att sätta sig i ”skolbänken” igen. Han gick en vidareutbildning under ett år med fokus på .NET (dotnet) och när den var slutförd var det dags att söka jobb.

– Det var i december 2021 som jag blev kallad till intervju för en tjänst som backend-utvecklare på Askås och i januari 2022 började jag.

Det första tiden har varit intensiv och lärorik. Anton lyfter fram stöttningen från kollegor som en tydlig minnesbild, inte minst under den första inlärningsperioden våren 2022.

– Jag kände mig väldigt väl mottagen och välkommen. Det var enkelt att komma in i gänget och alla var otroligt hjälpsamma och generösa med sin kunskap.

Med tanke på att e-handelsbranschen ständigt utvecklas och förändras finns det hela tiden ny kompetens att ta till sig. När det gäller arbetsmetoder i huset och kunskap om e-handelsplattformen som sådan är Anton betydligt varmare i kläderna i dag än för ett år sedan.

– Så är det absolut och nu får jag möjlighet att ge tillbaka och vara ett stöd för nya utvecklare som börjar. I den här branschen är det jätteviktigt att vi delar med oss våra kunskaper, det är så vi blir bättre som grupp.

Egen utveckling av e-handelsplattformen

Vid sidan av kollegorna och stämningen på kontoret lyfter Anton Afverberg fram de varierande arbetsuppgifterna som en positiv del av jobbet. Planerat internt utvecklingsarbete varvas med kundrelaterade projekt och specifika problemlösningar.

– Den grundläggande delen av jobbet är vår egen utveckling av e-handelsplattformen. Sedan har vi väldigt många drivna och duktiga e-handlare som kunder och det dyker ständigt upp förslag och idéer från dem som vi också får agera på.

Det senaste året har Anton kunnat titulera sig nybliven husägare. Södra Sanna ett par mil norr om Karlstad är bostadsadressen. Varje morgon tar han stadsbussen in till centrala Karlstad och promenerar sedan till Askås nyrenoverade kontor som sedan förra året kompletterar bolagets huvudkontor i Säffle.

– Det känns jättesmidigt. Från torget är det två minuters promenad till arbetet och det nya kontoret i Karlstad är verkligen jättefint. Jag trivs fantastiskt bra på Askås och att bo i Värmland. Jag hoppas att fler tar möjligheten att bli en del av gänget framöver, säger Anton Afverberg.

Vill du veta mer om Askås? 

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Askås kan du läsa mer på askas.se.

Hotspot på Karlstads Universitet onsdag 15 februari finns vi också på plats. Då har du möjligheten att träffa och lära känna oss under avslappande former. Hoppas vi ses där.

Är du vår nya backend-utvecklare?

Är du eller vill bli en driven applikationsspecialist som älskar att vara spindeln i nätet? Brinner du för att vara med och utveckla och skapa mervärde tillsammans med dina kollegor och våra kunder.

SÖK NU

Mer läsning

E-handel med stöd för Tillgänglighetsdirektivet

E-handel med stöd för Tillgänglighetsdirektivet

Tillgänglighetsdirektivet, webbdirektivet, WCAG. Begripliga, hanterbara och robusta webbplatser. Det är mycket på gång gällande digital tillgänglighet för närvarande. Vi reder ut begreppen och slår samtidigt fast att Askås e-handelsplattform i stor utsträckning är förberedd för att möta de höjda kraven på tillgänglighet som börjar tillämpas 2025.
10 saker att tänka på när du ska byta e-handelsplattform

10 saker att tänka på när du ska byta e-handelsplattform

Det är mycket att tänka på inför ett byte av e-handelsplattform. Askås har mångårig erfarenhet av att flytta över befintliga e-handlare till vår plattform. Ta del av våra generella tips inför ett eventuellt flyttbeslut och gå igenom vår checklista för ett lyckat projekt och lansering.