Sök

Enterprise Search - Den enda sökfunktionen du behöver

Askås Enterprise Search är en funktionsrik, kraftfull och prisvärd site-sök med verktyg för att leda dina kunder rätt och öka konverteringsgrad, omsättning och lönsamhet.

I 25 år har den värmländska e-handelsleverantören Askås försett branschen med en stabil plattform fylld av kraftfull funktionalitet. Nya Askås Enterprise Search är ännu ett tydligt exempel på bolagets innovativa arbetssätt. Enterprise Search är en inbyggd e-handelssök som gör externa sökfunktioner överflödiga. 

Askås fortsätter att växa och attrahera nya kunder till det värmländska alternativet. Flera marknadsledande e-handlare jobbar idag med Askås system som grundläggande del i e-handelskedjan. 

2020 lanserade bolaget Askås 10 och den nya highend-paketeringen Enterprise. En lösning som många framgångsrika kunder nu använder sig av. Care of Carl, Max Gaming, Nordiska Galleriet, BRL och Smarta Saker för att nämna en handfull.

En del av Enterprise är den inbyggda sökfunktionaliteten Enterprise Search och nu finns denna tillgänglig som en helt fristående funktion i e-handelsplattformen. Väljer man Askås som leverantör finns därmed möjligheten att få tillgång till den kompetenta sökfunktionen, oavsett vilken plattformsversion man har.

"Vi såg att många kunder hade ett behov av en riktigt bra sökfunktion som kunde mäta sig med externa söktjänster. Därför har vi nu paketerat Enterprise Search som en egen modul och vi känner oss trygga i att vi har en riktigt stark produkt till ett bra pris."
Peter Smersfeldt, Marknadschef Askås

Enterprise Search har en lång rad smarta och kraftfulla inbyggda funktioner som ger riktigt bra förutsättningar att få till en onsite-sök som ger ökad konvertering.

Proteinbolaget är en av Askås kunder som använder sig av paketeringen Enterprise och därmed även den ingående sökfunktionaliteten i Enterprise Search. Mårten Åkeson är VD på Proteinblaget och han lyfter fram flera fördelar.

– Uppgraderingen till Enterprise var ett viktigt steg för oss. I samband med det kunde vi plocka ”hem” många funktioner som vi tidigare lagt ut på tredje part. Det handlar bland annat om produktrekommendationer och söken. Detta gör att vi sparar pengar och får en mer stabil sajt, säger Mårten Åkeson.

Funktioner i urval

* Statistik och logg över vad slutkunderna söker på är en förutsättning för att kunna dra slutsatser och vidta rätt åtgärder.

* Kraftfulla funktioner för att jobba med synonymer, re-directs och autosuggestions.

* Automatisk språkanalys som omvandlar sökord till ordens grundform både när de indexeras (sparas) i Enterprise Search och i samband med själva söktillfället.

* Boosta särskilda datafält och påverka slutkundens sökresultat.

Läs mer om Askås Enterprise Search

Mer läsning

Dags för Google Analytics 4

Dags för Google Analytics 4

1 juli 2023 stängs Googles analysplattform Universal Analytics. Därmed är det dags att uppgradera och komma igång med e-handelsspårning i Google Analytics 4.
Askås E-handelsdag en myllrande succé

Askås E-handelsdag en myllrande succé

Krutröken har lagt sig, partners, föreläsare och kunder har vänt hemåt. Askås E-handelsdag 2022 kan summeras med ett ord. Succé.
– Vi är oerhört nöjda med dagen och kvällen. Alla föreläsare, utställare och gäster bidrog verkligen till ett riktigt lyckat event, säger Patrik Otter, Kommunikatör på Askås.
Tolv år av organisk tillväxt för Care of Carl

Tolv år av organisk tillväxt för Care of Carl

Tolv år har passerat sedan Care of Carl lanserades som bolag och e-handel. Sedan starten har Askås levererat e-handelsplattform och relaterade tjänster till Boråsföretaget som nu passerat 400 miljoner i omsättning. "Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Askås och har varit under lång tid, säger Magnus Dahlén på Care of Carl.