Sök

Askås 13 klart för lansering

Nytt gränssnitt, smidigare inställningsvyer och ett antal nya funktioner. Det är klart för versionsuppdateringar till Askås 13.

Nytt gränssnitt i Admin

Massöversättning i AIM

Smidigare inställningar

Prishistorik V2

Askås 13 är klar och med start nu i april har vi börjat uppdatera ett urval av våra kunder till den senaste versionen av Askås e-handelsplattform. Den här gången har Askås Admin genomgått en redesign och gränsnittet har ett mer modernt utseende gällande färg, form och menyer. Designförändringarna kommer följas av ytterligare utveckling och förbättringar av funktioner, vyer och struktur i Askås Admin.

En tydlig förändring är flytten av den horisontella huvudmenyn till en vänsterställd meny i två nivåer. Askås 13 innehåller även ett antal helt nya funktioner och vidareutveckling av befintlig funktionalitet.

Askås versionsuppdateringar med underhåll, säkerhetsarbete och grundläggande funktionalitet ingår alltid utan extra kostnad.

 Vissa nyheter är tilläggsfunktioner som kan medföra kostnader.

Plan för uppdateringar av kunder

Uppdateringar kommer i första hand ske enligt ordinarie intervall och ambitionen är att kunder som snabbt vill bli uppdaterade ska få gehör för dessa önskemål.

Kunder som vill bli uppdaterade tidigt kan kontakta Askås supportavdelning.

Tel: 0533-69 16 00 | E-post: support@askas.se
 

Omstrukturering av Inställningar

Det har gjorts en grundlig översyn av vyn Inställningar. I Askås 12 bestod den första vyn för Inställningar av en lång lista där samtliga Generella inställningar visades. Denna vy har försvunnit och ersatts av en Dashboard med ett antal snabbgenvägar, generell butiksinformation och versionshistorik.

De generella inställningar som visades i denna vy har kategoriserats och lagts under respektive benämning i Inställningsmenyn. Ett antal vyer och funktionsrelaterade inställningar som tidigare fanns i vänstermenyn under Inställningar har flyttats till respektive menypunkt i huvudmenyn.

Massöversättning i AIM

Askås Information Manager har utvecklats och fått ny funktionalitet för att massöversätta allt innehåll och alla tabeller till nya språk. Funktionen är uppdelad i två delar. Skapa översättningsunderlag och Hantera översättningsunderlag.

Massöversättning hittar du under Hantera översättningar i AIM-menyn.

Mer om Askås Information Manager

Prishistorik V2

Utveckling av nya taggar för visning av prishistorik i alla vyer där ett nedsatt pris visas. Produktsida, produktlistor (artikelgrupper), varukorg och kassan.
Användande av Prishistorik V2 innebär också att man får tillgång till en ny vy och funktion i Askås Admin för att effektivt söka fram prishistorik för en eller flera artiklar.

OBS. Prishistorik V2 kräver installation och frontend-utveckling. Mer om Prishistorik V2

Askås Webinar om Askås 13

I det senaste avsnittet av Askås Webinar presenterar Simon och Marcus nyheter och förändringar med Askås 13. Du hittar detta webinaret och alla tidigare avsnitt på https://www.askas.se/sv/askas-webinar

Mer läsning

Tips för att höja din pagespeed

Tips för att höja din pagespeed

Långsamma och tröga sajter har en mängd negativa effekter. Vi reder upp begreppen och levererar tips och information. Missa heller inte Askås Webinar om Pagespeed som är inkluderad i nyhetsartikeln.
Familjär, nischad och <span style='color:#ee7f35'> tillgänglig </span> e-handel

Familjär, nischad och tillgänglig e-handel

Funka Mera var första kund som lanserades med Askås tillgänglighetsanpassade mallar. Passande med tanke på att personer med funktionsnedsättningar är målgruppen.