Sök

Version 13.0.14Askås 13 klart för lansering

Nu är det dags för en mer genomgripande uppdatering av Askås e‑handelsplattform. Med start i april kommer kunder börja uppdateras till Askås 13 och denna gång kommer ingen undgå den stora nyheten. Gränssnittet i e‑handelsplattformen har fått en ny design och ett mer modernt utseende. Designförändringarna kommer följas av ytterligare utveckling och förbättringar av funktioner, vyer och struktur i Askås Admin.


Nytt gränssnitt i Askås Admin

Askås Admin har genomgått en redesign och gränsnittet har nu ett mer modernt utseende gällande färg, form och menyer.

En tydlig förändring är flytten av den horisontella huvudmenyn till en vänsterställd meny i två nivåer.

Den interna sökfunktionen har delvis gjorts om. En skillnad är att den nu söker bland benämningarna i menyn och det blir därmed enklare att hitta rätt oavsett vad man söker på.

Omstrukturering – Inställningar

Det har gjorts en grundlig översyn av vyn Inställningar. Du når Inställnings-vyn genom att klicka på kugghjuls-symbolen längst ner i den vänsterställda huvudmenyn.

I Askås 12 bestod den första vyn för Inställningar av en lång lista där samtliga Generella inställningar visades. Denna vy har försvunnit och ersatts av en Dashboard med ett antal snabbgenvägar, generell butiksinformation och versionshistorik.

De generella inställningar som visades i denna vy har kategoriserats och lagts under respektive benämning i Inställningsmenyn till vänster. Detta ger en bättre överblick och man behöver inte scrolla i en onödigt lång inställningsvy.

Ett antal vyer och funktionsrelaterade inställningar som tidigare fanns i vänstermenyn under Inställningar har flyttats till respektive menypunkt i huvudmenyn. Exempel är Askås Cookie Manager och Askås Tag Manager som nu ligger under CRM.Prishistorik V2

Utveckling av nya taggar för visning av prishistorik i alla vyer där ett nedsatt pris visas. Produktsida, produktlistor (artikelgrupper), varukorg och kassan.

Användande av Prishistorik V2 innebär också att man får tillgång till en ny vy och funktion i Askås Admin för att effektivt söka fram prishistorik för en eller flera artiklar.

OBS. Prishistorik V2 kräver installation och frontend-utveckling.

Mer information om Prishistorik V2AIM – Massöversättning

Askås Information Manager har utvecklats och fått ny funktionalitet för att massöversätta allt innehåll och alla tabeller till nya språk. Funktionen är uppdelad i två delar. Skapa översättningsunderlag och Hantera översättningsunderlag.

Massöversättning hittar du under Hantera översättningar i AIM-menyn.Askås Content Editor - Utveckling

CMS-verktyget Askås Content Editor har genomgått vissa mindre förbättringar. Bland annat är det nu möjligt att styra rubrik på bilder i större utsträckning. Du ställer själv in om en ”bildrubrik” ska vara H1, H2 eller H3.

Även Accordion-funktionen har fått ett positivt tillägg. När du jobbar med exempelvis FAQ-innehåll via Accordion-widgeten finns det nu stöd för strukturerad data vilket innebär flera olika fördelar gällande SEO och synlighet.

ACE finns även tillgänglighet när man skapar utskick i Askås Marketing Automation. En nyhet är att ACE-ytan nu är uppdelad i sex kolumner, vilket gör det enklare att dela ett utskick i två lika stora delar.

Varumärkesbegränsning - Kundkategori

Tidigare tog inte Askås Product Engine hänsyn till om ett varumärke hade begränsningar på kundkategori. Detta är nu åtgärdat. Askås Product Engine är en del av Askås Enterprise.

Rätt pris i bonusstege

Bonusstege tar nu hänsyn till specificerade priser i andra valutor.

Relaterade funktioner och integrationer