Sök

Stor succé för Askås E-handelsdag

Anders Borg som keynote speaker, rekord i antalet utställare och en avslappnad skön stämning. Askås e-handelsdag togs emot väl av alla inblandade.
Succé för Askås e-handelsdag

Askås E-handelsdag arrangeras med två års intervall och det har växt och utvecklats för varje år. 17 oktober var det dags för 2019 års upplaga av Askås e-handelsdag.

– Vi är jättenöjda med hur allt har fungerat och responsen har varit väldigt positiv, säger Peter Smersfeldt, marknadschef på Askås.

E-handelsleverantören Askås från värmländska Säffle har sedan 2009 bjudit in kunder, partners och föreläsare till en dag fylld av samtal, inspiration och framtidsspaningar.

– Huvudsyftet med e-handelsdagen är att ge våra kunder ett tillfälle att inspireras och utvecklas. Den här gången satsade vi mer än någonsin på att hitta bra föreläsare och locka till oss relevanta utställare, säger Peter Smersfeldt.

Föreläsningsprogrammet inleddes på förmiddagen med en inspirerande halvtimme, levererad av entreprenören och investeraren Alexander Hars. En gång grundare av rabatt-sajten Let’s deal och i dag kund till Askås och VD för bolaget Alva som säljer exklusiva, ekologiska och Fairtrade-certifierade sängkläder. (Läs mer om Alva)

45 lanserade kunder

Betalningsleverantören DIBS by Nets var guldsponsor till eventet den här gången. Detta innebar bland annat att DIBS e-handelsexpert Patrik Müller tog hand om en av föreläsningarna från teaterscenen i Medborgarhuset i Säffle.

Vid sidan av ögonöppnande spaningar berättade Patrik Müller om det stundande namnbytet för bolaget. 12 december försvinner DIBS och bolagets tjänster kommer därefter att levereras under moderbolaget Nets namn. 

Peter Smersfeldt höll en egen presentation från Askås efter lunch. Han berättade bland annat att 11 nya medarbetare har anställts och att 45 nya kunder har lanserats sedan hösten 2017 då det var e-handelsdag förra gången. En rejäl blick framåt mot Askås 10 gjordes också.

 –  Vi lanserar nästa och den tionde versionen av vår plattform inom kort. Från och med Askås 10 har vår e-handelsplattform globalt stöd för alla länder och språk. Vi släpper även en helt ny funktion, Askås Content Editor, som ger våra kunder möjlighet att själva ta full kontroll över sin startsida och olika landningssidor.

Anders Borg avslutade

Engagerande Karin Zingmark föreläste om kommunikation i en digital värld innan Anders Borg avslutade talarprogrammet på torsdag eftermiddag.

Artificiell intelligens, en bromsande tillväxt och möjligheter och utmaningar för e-handlare de närmaste åren var något av det som fick plats i Borgs fullmatade föreläsning.

–  Det var energigivande att delta på Askås e-handelsdag. Många spännande företag, en stark framtidstro och en öppen atmosfär, säger Anders Borg.

Askås grundare och VD Jonas Askås sammanfattar e-handelsdagen på ett liknande sätt.

– Årets event var det bästa hittills. Jag tror vi alla fick med oss intressanta tankar, bland annat hur Alexander Hars pratade om hållbarhet, hur Karin Zingmark tog upp vikten av tydlighet i kommunikationen och hur Anders Borg ser på vår roll i en global växande marknad, säger Jonas Askås.

Fler bilder från e-handelsdagen

Jonas Askås på Askås e-handelsdag
Jonas Askås, VD Askås

Peter Smersfeldt och Alexander Hars
Peter Smersfeldt och Alexander Hars

Karin Zingmark - Askås e-handelsdag
Karin Zingmark

Full fart i Askås monter
Mikael Snabb från CAIA i Askås monter

▶ Röster om dagen

"Ett riktigt lyckat event, härliga deltagare och intressanta dialoger med både kunder, partners och branschkollegor. Superproffsigt arrangerat och balansen mellan föreläsningar och mingel var riktigt bra."

Daniel McVey, DIBS by Nets

"Askås e-handelsdag är ett riktigt proffsigt och välorganiserat event. Dagen är inkluderande och hela tiden givande och intressant."

Zophia Karlsson, CDON Marketplace

”Hög klass på talarna och en bra kombination mellan sessioner och mingel. Allt smidigt och roligt presenterat av moderatorn Peter Smersfeldt. Askås e-handelsdag 2019 sammanfattas kort och gott som lärorik, inspirerande och snyggt paketerad.”

Laban Eliasson, Specter