Sök

SmartaSaker har nått ny nivå

2022 väntar nya satsningar för SmartaSaker med redesign, Askås Enterprise och etablering i Danmark och Finland.  – Det känns tryggt med Askås . Ni ger oss möjlighet att fortsätta göra bra affärer, säger VD Ella Stemme.

15 år har passerat sedan SmartaSaker grundades och mycket har såklart förändrats sedan dess. En lagerbutik öppnades 2009 och den nuvarande butikslokalen på St Eriksplan i Stockholm har haft rollen både som fysisk försäljningskanal och lager. E-handel har bedrivits i flera olika skepnader under åren – sedan 2015 med Askås som plattformsleverantör. 

Något som inte har förändrats är SmartaSakers affärsidé och filosofi. Funktion, design, kvalitet och hållbarhet är ord som verkligen betyder något för Ella Stemme och hennes kollegor i företaget. 

– Detta är verkligen grundläggande för oss. Produkterna är i centrum, det vi säljer ska tillföra något och gärna lösa vardagsproblem. Framöver vill vi än mer lyfta fram svenska innovationer och koppla ihop dessa med människorna bakom produkterna, säger Ella Stemme. 

För de allra flesta e-handlare runtom i världen är det just nu fullt fokus på Black Week som inleds på måndag. SmartaSaker är dock inte en av dessa e-handlare av flera orsaker. Dels så ligger logistiska utmaningar bakom beslutet. Men i än högre grad handlar det om den grundläggande hållbarhetstanken inom bolaget. 

– Hållbarhet är absolut en faktor. SmartaSaker tror på genomtänkta köp i stället för impulsköp. Handlar man produkter hos oss ska det vara genomtänkt och långsiktigt rätt för kunden. 

Det är heller inte så att SmartaSaker är beroende av en kraftig försäljningsökning under årets sista veckor. Räkenskapsåret 2020 var med marginal ett rekordår då omsättningen landade på 60 miljoner kronor. En tillväxt på 180 procent sedan 2017, något som innebar att Smarta Saker hamnade på Dagens Industris ”Gasell-lista” över snabbväxande bolag. 

– Vi har haft och har en fantastisk utveckling. Vi lanserade i Norge i slutet av 2019 och växte från 33 till 60 miljoner 2020. Även det här året har det fortsatt uppåt så det känns jättebra. 

Fraktfria julklappar

SmartaSakers satsning på julhandel känns även den ”hållbar” och sammanbunden med den övergripande filosofin i företaget. 

– Vi erbjuder våra kunder att handla sina julklappar i god tid redan den här helgen. Som en liten gest kör vi fraktfritt och skickar med ett shoppingset som gåva i kassan. Fram till jul kommer vi köra några riktigt bra erbjudanden på utvalda produkter. 

Blickar vi mot nästa år och de tillväxtplaner som SmartaSaker har finns det mycket spännande att se fram emot. 

Redan nu har Ella Stemme tagit beslutet att växla upp till Askås highend-paketering Enterprise. I denna paketering ingår Askås Product Engine som ger riktigt hög prestanda, snabb produktlistning och kraftfull sökfunktionalitet. 

– Vi har helt klart nått en ny nivå som ger oss andra möjligheter än tidigare. Nästa år kommer vi jobba mycket med vårt varumärke och sajten som sådan. Enterprise med den nya sökfunktionalitet och filtreringsmöjligheterna blir en förändring. Sedan kommer vi göra en redesign och gå in både i Danmark och Finland. 

Ella Stemme känner tillförsikt inför det fortsatta ”bygget” av SmartaSaker som bolag, varumärke, fysisk butik och inte minst e-handel. Och det där plattformsbytet 2015 är inget hon ångrar idag. 

– Nu har vi jobbat ihop med Askås i sex år och ibland kan det vara småsaker vi inte är helt överens om. Men mer och mer börjar jag inse hur värdefullt det är med en stabil leverantör som har koll på de stora e-handelsfrågorna. 

Vi på Askås önskar lycka till inför framtiden. Vi ser fram emot att fortsätta vara en hållbar och långsiktig partner för SmartaSaker.

Kika in hos Smarta Saker

SmartaSaker
SmartaSaker
Hushåll

Funktioner som Askås har koll på