Sök

Moobil tänker nytt om mobiler

En förmedlingstjänst för begagnade mobiler med hållbarhet som nyckelord. Det är idén bakom Moobil.se. Mathias Winberg och Jonas Lundqvist är grundare och Askås levererar e-handelsplattform.
Moobil ny e-handelssajt med Askås

Mathias Winberg och Jonas Lundqvist är grundare och Askås levererar e-handelsplattform när Moobil nu lanserar sin nya e-handelssajt.

– Det känns jättebra att vi är igång. Vi har fått till en riktigt bra sajt tillsammans med Askås och nu är vi redo att möta kunderna, säger Mathias.    

Mathias Winberg och Jonas Lundqvist har ett mångårigt förflutet som kollegor i telekom-branschen. Gemensamma erfarenheter och lärdomar under dessa år ledde fram till de första tankarna om att skapa någonting som de kände saknades. Att kunna köpa och sälja begagnade mobiler på ett smidigt och säkert sätt.

När de initiala tankarna mynnade ut i en mer konkret affärsidé började killarna sondera marknaden gällande vilken e-handelsleverantör de skulle jobba med.

– Vi träffade ett antal olika aktörer men fastnade för Askås av flera skäl. Dels era referenskunder som vi upplevde hade bra e-handelssajter. Men även intrycken vi fick av Askås från första början. Det har funnits en lyhördhet och förståelse för våra tankar och idéer, säger Mathias.

Flexibel lösning

Askås utvecklare har skruvat till e-handelsplattformen för att möta de krav och önskemål som Moobil hade. Flödet när en kund vill sälja sin begagnade mobil via sajten är ju lite omvänt mot det normala.

– Ja, i de fallen är ju första steget en form av returärende. Vi har vridit och vänt och tillsammans med Askås kunnat få till en checkout som fungerar riktigt bra. Att det har funnits en sådan flexibilitet och lösningsorienterad inställning under hela projektet är något vi verkligen uppskattar.

Onsdag 25 mars lanserades sajten och nu levererar Moobil en tjänst som gör det tryggt och enkelt för kunderna att både sälja och köpa begagnade mobiler. Man har också lösningar som gör det smidigt för företagskunder att använda sig av Moobils koncept.

En kund som vill sälja via Moobil beställer hem ett leveranspaket och kan kostnadsfritt skicka in sin begagnade enhet. Moobil tar sedan hand om kvalitetskontroll, mobilen rensas på information via certifierad programvara. Den faktiska produkten fotas, prissätts och läggs upp på sajten. När försäljningen är genomförd får kunden snabbt in pengarna på sitt konto.

– Vi gör en grundlig kontroll av alla mobiler, vi kollar så att blixten fungerar, batteristatus, hur länge den varit i bruk och det övergripande skicket både in- och utvändigt. Sedan prissätter vi efter våra modeller och kunden får försäljningspris minus hanteringsavgifter.

Hållbarheten viktig

Hållbarheten och miljötänkande är grundläggande värderingar som Moobil bygger på. Reaktioner från tidigare kollegor i branschen och de nätverk Jonas och Mathias byggt upp under åren tyder på att affärsidén har goda förutsättningar att bära långt.

­– Det är många som tycker det ligger helt rätt i tiden och att det vi erbjuder möter ett behov. Nu ska vi göra allt för att få det här att lyfta och vi har en hel del spännande planer inför framtiden, säger Mathias Winberg.

Askås önskar lycka till.

Det är vi som har gjort det

Moobil ny e-handelssajt med AskåsMathias Winberg från Moobil, Erik Öster, Rickard Johansson, Eva Nordgren och Jonas Lundqvist från Moobil.

"Det har funnits en lösningsorienterad inställning under hela projektet som vi verkligen uppskattar."

Mathias Winberg, Moobil.se

Moobil ny e-handelssajt med Askås

www.moobil.se

Eva Nordgren, projektledare

”Ett spännande projekt med en affärside som ligger helt rätt i tiden. Med ett entusiastiskt och målmedvetet arbetssätt har kommunikationen och arbetet mellan Moobil och Askås flutit på riktigt bra trots en tight tidsplan.”

Eva Nordgren
Projektledare på Askås