Sök

Marcus ska hjälpa e-handlare ta rätt beslut

Från e-commerce manager på BRL till affärsutveckling på Askås.

Marcus Kindbom, affärsutvecklare och e-handelskonsult på Askås

Under sju år var Marcus Kindbom i högsta grad delaktig i den digitala tillväxten för Askås framgångsrika kund BRL Electronics. Efter årsskiftet flyttade han från Örebro till Säffle för en ny roll på Askås marknadsavdelning.

– Det känns otroligt inspirerande att få möjlighet att hjälpa våra kunder utvecklas och växa, säger Marcus Kindbom.

Askås förstärker personalstyrkan på flera olika fronter för närvarande. Ett av de senaste tillskotten är 29-åriga Marcus Kindbom som är nyanställd på marknadsavdelningen. Marcus kommer verka som en resurs på konsultbasis för kunder som har ett behov av rådgivning och affärsutveckling för att ta nya steg. 

– Det här något jag brinner för och jag har själv stått inför många av de utmaningar man stöter på som e-handlare, säger Marcus.

Trots sin förhållandevis unga ålder har Marcus Kindbom hunnit samla på sig massor av erfarenhet inom e-handel, marknadsföring och affärsutveckling. Som 20-åring fick han jobb på Örebro-baserade BRL Electronics som sedan 2010 drivit e-handel med Askås som plattformsleverantör. 

Inledningsvis fick Marcus prova på det mesta inom företaget – teknisk support, kundservice, orderhantering med mera. 

– Det var så min resa började. De första åren gick jag även en utbildning på IHM Business School parallellt med jobbet, berättar Marcus. 

Den marknadsekonomiska utbildningen lade bland annat fokus på content marketing, utvecklingsprocesser och effektiviseringar för lönsamhet och tillväxt. Dessa kunskaper fick Marcus sedan praktisera i rollen som e-commerce manager för BRL och övriga sajter som moderbolaget Winn Scandinavia kom att lansera. 

– Det var fantastiskt att få det ansvaret och åren på BRL var otroligt lärorika. Att vara med och utveckla bolagets online-verksamhet till en välutvecklad och framgångsrik e-handel är något jag är stolt över.

Trygg e-handelspartner

Som e-commerce manager hade Marcus snudd på dagliga kontakter med Askås och flera av medarbetarna. Han fick därmed en känsla för den värmländska identitet som varit en grundläggande del ända sedan starten för 25 år sedan. 

Marcus intryck från BRL-tiden har inte förändrats nu när Askås gått från leverantör till arbetsgivare.

– Jag har alltid sett Askås som en stark och trygg partner till e-handlarna. Man brinner för det man gör och man vill hela tiden utveckla och förbättra produkten. Nu när jag har börjat jobba här känner jag verkligen att vi har ett riktigt bra erbjudande.

Orsaken till det jobbmässiga och geografiska miljöombytet har med tillfälligheter och möjligheter att göra. Marcus tidigare relation till Askås och flera medarbetare ledde till att en diskussion inleddes och i förlängningen till att den nya tjänsten skapades.

– Jag har alltid gillat nya utmaningar och när det här tillfället öppnade sig tvekade jag inte alls.

Det har bara gått ett par veckor sedan han började och några skarpa uppdrag för kunder har således ännu inte kommit i gång. Men under våren är planen att Marcus ska kunna anlitas av e-handlare som känner att de vill ha stöttning och tips när det gäller affärsutveckling av olika slag. 

– E-handelsmarknaden är ju otroligt rörlig och man ställs inför nya problem och möjligheter hela tiden. Det kan vara en utmaning att navigera och ta beslut som blir långsiktigt lönsamma. 

Kundernas perspektiv

Marcus bakgrund som e-commerce manager och kund till Askås ger honom en fördelaktig position på flera sätt. Han har själv varit en drivande del i en digital tillväxtresa och denna resa har gjorts med Askås som leverantör. 

– Jag har sett plattformen ifrån samma perspektiv som våra befintliga och framtida kunder har. Min starka förhoppning är ju att min roll och mitt arbete med kunderna ska innebära att vi utvecklas och blir en ännu bättre partner och plattformsleverantör.

Att Marcus år 2022 skulle bo i nyinköpt villa i Säffle tillsammans med sin lilla hund var inte något han hade med i framtidsplanerna innan tillfället dök upp. Nu när beslutet är taget och flytten genomförd ångrar han ingenting. 

– Jag har fått ett jättefint bemötande från alla kollegor och ett bra första intryck av Säffle. Det känns väldigt kul att få skapa en ny tillvaro här i Värmland, säger Marucs Kindbom.

"Det är fantastiskt kul att Marcus valt att börja på Askås. Det är inte ofta vi har möjlighet att knyta denna typ av fördjupad e-handelskompetens till oss. I och med denna rekrytering har vi breddat vårt erbjudande till våra kunder kraftigt."
Peter Smersfeldt, Marknadschef

Peter Smersfeldt, Marknadschef Askås

 

Vi söker ännu fler medarbetare

Askås är ett företag i medvind och vi är ständigt på jakt efter nya medarbetare. Läs mer om hur det är jobba på Askås och de karriärmöjligheter vi erbjuder.

Frontend-utvecklare till kundteam
HTML / CSS / Javascript / GIT / UX / UI
Supporttekniker
Linux och Apache / Perl, PHP eller motsvarande / MySQL/databashantering