Sök

Från praktik till anställning som frontend-utvecklare för Hampus

Verksamheten har börjat rulla i gång på allvar igen efter semesterperioden på Askås. I samband med detta kan vi välkomna Hampus Egecioglu som ny frontend-utvecklare.

Hampus Egecioglu är nyanställd som frontend-utvecklare på Askås

Hampus Egecioglu tillsammans med Tord Larsson-Steen, VD och Amalia Rååd, HR-chef.

Göteborg, Oslo och sedan 2018 Säffle. Det är livsresan i en kort sammanfattning för Hampus Egecioglu som nu är rotad i Värmland med familjen. En YH-utbildning på Folkuniversitetet ledde fram till praktik på Askås och denna höst har praktikperioden övergått i en fast anställning som frontend-utvecklare. 

– Det känns riktigt bra. Jag har nog aldrig varit på en arbetsplats där alla är så öppensinnade och sociala, säger Hampus.

Måndag 7 augusti blev första officiella arbetsdagen på Askås frontend-avdelning för Hampus Egecioglu. Det var dock redan hösten 2022 som han dök upp i lokalerna på Huvudkontoret i Säffle. Då för att starta sin praktikperiod som en del av en YH-utbildning på Folkuniversitetet.

Familjen har rötterna i Göteborg och det är Hampus fru och hennes jobb som veterinär som varit styrande när de har flyttat – först till Oslo och för fem år sedan till Värmland och Säffle.

– Min fru arbetar som veterinär med stora lantbruksdjur och det var när hon fick jobb i Säffle som vi flyttade från Norge och hit. För två år sedan började jag utbildningen till frontend-utvecklare, säger Hampus.

Under utbildningens gång började han se Askås som en tänkbar praktikplats och i förlängningen även en framtida arbetsgivare.

– Jag kände till Askås lite grann sedan tidigare och hade en känsla av att det var en bra arbetsplats. När jag fick möjligheten att göra min praktik här så förstärktes den känslan ännu mer.

Redan under praktikperioden på 18 veckor blev Hampus bekant med det grundläggande arbetssättet på Askås.

– Jag har jobbat med ett fiktivt kundprojekt där en kollega varit kravställare. I projektet tog jag fram designskisser som jag anpassade och ändrade utifrån ”kundens” önskemål. När skissarbetet godkändes implementerade jag designen precis som vid ett skarpt kundprojekt.

Nu när det börjar på riktigt för Hampus handlar det om att fördjupa kunskaperna och inom kort ta sig an frontend-uppdrag i projekt för både befintliga och helt nya kunder.

– Även om praktikperioden gjort att jag redan lärt känna koden och mallarna finns det såklart jättemycket kvar att lära. Nu är jag verkligen sugen på att komma i gång och jobba på riktigt med våra kunder.

Flytten till Värmland och Säffle känns i dag som ett ännu bättre beslut än vad det gjorde för fem år sedan. Närhet, bekvämlighet, det sociala umgänget och nu även ett inspirerande arbetsliv är tydliga positiva faktorer.

– Det känns väldigt bra för hela familjen. Det är lätt att lära känna människor på en så här liten ort och man är inte alls lika anonym som i Oslo eller Göteborg. Samma känsla har jag för Askås som arbetsplats. Alla är öppensinnade, sociala och man uppmuntras att komma med egna idéer, säger Hampus Egecioglu. 

Fortsatt rekrytering med fokus på backend

Nu när verksamheten på Askås tar fart igen efter sommaren kommer rekryteringsarbetet av ny personal fortsätta. Just nu är det i huvudsak fokus på att hitta och rekrytera seniora backend-utvecklare med tidigare erfarenhet. 

"Vi känner av en hög efterfrågan på våra produkter och tjänster, både från våra nuvarande och potentiella nya kunder. Detta gör att vi ständigt arbetar med att förstärka vårt team och vår kompetens"
Tord Larsson-Steen, VD


Mer läsning

E-handel med stöd för Tillgänglighetsdirektivet

E-handel med stöd för Tillgänglighetsdirektivet

Tillgänglighetsdirektivet, webbdirektivet, WCAG. Begripliga, hanterbara och robusta webbplatser. Det är mycket på gång gällande digital tillgänglighet för närvarande. Vi reder ut begreppen och slår samtidigt fast att Askås e-handelsplattform i stor utsträckning är förberedd för att möta de höjda kraven på tillgänglighet som börjar tillämpas 2025.
10 saker att tänka på när du ska byta e-handelsplattform

10 saker att tänka på när du ska byta e-handelsplattform

Det är mycket att tänka på inför ett byte av e-handelsplattform. Askås har mångårig erfarenhet av att flytta över befintliga e-handlare till vår plattform. Ta del av våra generella tips inför ett eventuellt flyttbeslut och gå igenom vår checklista för ett lyckat projekt och lansering.
Kvalitativ spårning med Server Side Tracking

Kvalitativ spårning med Server Side Tracking

Med Askås Server Side Tracking kan e-handlare säkerställa att värdefull data inte går förlorad på grund av webbläsarnas sekretessinställningar eller begränsningar. Genom att samla in data direkt på servern får man en tillförlitlig datainsamling och bra underlag för beslut och analyser.