Sök

Askås Open 2023 avgjordes på Forsbacka GK

Det är alltid lika härligt att umgås med kollegor även utanför arbetstid. Detta var det huvudsakliga syftet när Askås Open 2023 avgjordes på Forsbacka Golfklubb utanför Åmål.

Simon Rundqvist, Peter Dovlind och Marcus Kindbom.

29 juni 2023. Perfekt väder, välklippta fairways och fina greener. Det var upplagt för en härlig kväll när den första upplagan av Askås Open i Golf avgjordes.

Efter nio hål, massor av skratt och hundratals golfslag av väldigt skiftande kvalitet hade ett segrande lag korats.

Detta var åtta spelare som kom till spel. Nervösa, taggade och förväntansfulla inför vad som väntade. Det skulle komma att bjudas på en mängd fantasitska prestationer under rundan.

Som utslaget 30 meter ut i skogen, där bollen vallades via en sten för att landa säkert inne på fairway. Eller när en icke namngiven golfare efter några besök i vatten på första hålet gav begreppet slice en ny innebörd. Bollen missade Peter Dovlind med en hårsmån och dunsade istället rätt in i Peters golfbag.

Ett annat minnesvärt ögonblick var ett riktigt lågt utslag som snabbt kom tillbaka efter att ha träffat något hårt i terrängen. På andraslaget hade hålet plötsligt blivit tio meter längre av vad det var från början. Dessutom låg bollen helt ospelbar under en bänk.

I lagtävlingen som spelades i formatet Bästboll blev det en riktigt hård kamp i toppen. Till slut var det Peter Dovlind och Marcus Kindbom som gemensamt lyckades samla ihop flest poäng under rundan. 19 poäng var deras segerresultat. 

18 poäng fick Patrik Otter och Magnus Lööf ihop följt av Simon Rundqvist och Erik Lundström. Martin Nyberg och Jonas Karlsson hamnade på en hedrande fjärdeplats.

Simon Rundqvist och Peter Dovlind spelade ihop 15 poäng var och delade därmed segern i den individuella tävlingen.

En riktigt kul kväll som verkligen gav mersmak.

Mer läsning

Daniel firas efter 20 år på Askås

Daniel firas efter 20 år på Askås

Sommaren 2003 blev Daniel Askås första anställda medarbetaren på Askås. Han ser sig själv som en fanbärare för företaget men också som en del av den fortsatta utvecklingen.
Johannes har flyttat hem till Värmland

Johannes har flyttat hem till Värmland

Frontend-utvecklaren Johannes Ljungberg rekryterades till Askås via det digitala eventet Expedition Värmland. En satsning för att locka hemvändare och andra med teknisk kompetens att flytta till Värmland.
Tio år på Askås för David och Martin

Tio år på Askås för David och Martin

God stämning, bra kollegor och ett varierande jobb. Så summerar David Pedersen och Martin Nyberg tio år som backend-utvecklare på Askås.