Sök

Johannes har flyttat hem till Värmland

Frontend-utvecklaren Johannes Ljungberg rekryterades till Askås via det digitala eventet Expedition Värmland. En satsning för att locka hemvändare och andra med teknisk kompetens att flytta till Värmland.

Johannes Ljungberg, Frontend-utvecklare

Sunne, Norrköping, Stockholm, Washington DC och Göteborg. Detta är en del av Johannes Ljungbergs 35-åriga resa. Sedan ett år är han tillbaka i Värmland och i dag jobbar han som frontend-utvecklare på Askås i Karlstad.

 – Jag trivs väldigt bra i Karlstad och med jobbet på Askås, säger Johannes. 

Johannes Ljungberg är en av Askås kompetenta och kreativa frontend-utvecklare. När han började sensommaren 2022 hade han med sig ett minst sagt välfyllt CV. Utbildningar inom bland annat Art direction, Grafisk design, Marknadsföring och Webbutveckling. Sex månaders vistelse i USA och arbete för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington DC är en annan av Johannes livserfarenheter.

Hösten 2021, då han bodde i Göteborg, började Johannes och hans sambo blicka tillbaka mot Värmland igen. 

– Det var ju mitt under pandemin och vi kände oss väl lite extra låsta i vår lägenhet på grund av den situationen. Vi hade funderat på att eventuellt flytta hem till Värmland igen och Karlstad kändes som ett väldigt intressant alternativ, säger Johannes. 

Våren 2022 deltog Johannes i Expedition Värmland, en digital rekryteringssmässa arrangerad av Ny i Värmland. Eventet hålls två gånger per år och syftet är att koppla ihop potentiella hemvändare eller helt nya ”Värmlands-flyttare” med värmländska företag inom IT och industri. 

– Jag har en bakgrund inom e-handel och har haft intresse för branschen länge. Därmed hade jag kännedom om Askås sedan tidigare. När jag sedan var med på Ny i Värmland våren 2022 så var Askås ett av de intressantaste alternativen.

Den första ”speed-intervjun” under Expedition Värmland ledde fram till en fortsatt dialog och så småningom en rekrytering. I dag är Johannes en del av produktionsavdelningen och som frontend-utvecklare bistår han Askås e-handelskunder med en mängd olika typer av tjänster.

– Vi tar fram ny funktionalitet och design till kunderna. Sedan är det en mix av projekt från grunden för helt nya kunder och olika typer av frontend-projekt för våra befintliga kunder. 


Närhet och enkelhet i Värmland

Relationen och arbetet med kunderna lyfter han fram som en påtagligt positiv del av jobbet. En annan given positiv faktor är medarbetarna på kontoret i Karlstad och på huvudkontoret i Säffle.

– Alla kollegor bidrar verkligen till en god stämning. Sedan får vi möjlighet att jobba med många intressanta kunder och stora aktörer i branschen. Jag gillar även att det hela tiden händer mycket inom e-handeln. Man behöver vara nyfiken och villig att lära sig nya saker.

Flytten hem till Värmland igen har fallit väl ut för Johannes. Målsättningen att skapa en ny och enklare tillvaro har förverkligats.

– När jag var yngre ville jag verkligen se mig omkring och testa olika saker. I dag värderar jag enkelheten i vardagen högre. Det jag gillar med Karlstad och Värmland är närheten till allt. Det är enkelt och smidigt samtidigt som det finns ett bra utbud av kultur, restauranger och idrott, säger Johannes Ljungberg.

 

Expedition Värmland - 12 maj

Expedition Värmland är en digital arena för värmländska hemvändare eller personer som går i tankarna på att flytta till Värmland för första gången. Ett 50-tal värmländska företag är knutna till eventet och den arrangerade organisationen Ny i Värmland.

Askås har varit en del av Ny i Värmland sedan 2021 och även innan dess har vi stöttat den ambition och långsiktiga målsättning som satsningen bygger på.

Fredag 12 maj är det dags för vårens Expedition Värmland och Askås är såklart med.

"De här digitala eventet är ett jättebra komplement till vårt generella rekryteringsarbete. Vi får fram intressanta kandidater som är redo för en livsförändring. Tillsammans med andra medverkande företag bidrar vi även till att lyfta fram Värmland i stort och locka kompetens att flytta hit. Detta gynnas hela Värmland av."
Amalia Rååd, HR-chef Askås