Sök

Askås och Andreas fann varandra på Hotspot!

Under Hotspot 2021 "träffades" Andreas Hortlund och Askås via ett digitalt möte. I dag är Andreas backend-utvecklare på Askås och han hoppas att fler följer i hans fotspår när årets Hotspot-mässa arrangeras.

Andreas Hortlund och Askås ”möttes” för första gången på Hotspot förra året. Ett möte som ledde fram till en anställning som backend-utvecklare på Askås utvecklingsavdelning. 

Nu är det dags för Hotspot igen och Andreas rekommendation är tydlig. 

– Jag hoppas verkligen att många studenter tar chansen att lära sig mer om Askås och kanske säkra en anställning inför framtiden, säger Andreas Hortlund.

E-handelsleverantören Askås är inne i en stark tillväxtfas och behovet av nya kompetenta medarbetare är stort. Under året finns planer på att rekrytera ett 20-tal personer, främst frontend- och backendutvecklare.

Hotspot är Karlstads Universitets årliga rekryteringsmässa där studenter och arbetsgivare får möjlighet att mötas och diskutera jobbmöjligheter. Årets mässa arrangeras onsdag 16 februari och Askås är såklart ”på plats” med en digital monter.

I fjol var alltså Andreas Hortlund en av studenterna som fick upp ögonen för Askås. Vid det tillfället studerade han webbutveckling och multimedia och diskussionerna med Askås ledde fram till ett förslag om anställning som han accepterade.

– För mig kändes det som en jättestor möjlighet att kunna få jobb innan jag ens var klar med studierna. E-handelsbranschen är verkligen en framtidsbransch Askås behöver fortfarande fler utvecklare för både backend och frontend, säger Andreas.

Nytt kontor i Karlstad

Själv har Andreas fått en roll på Askås interna Utvecklingsavdelning. En roll med olika typer av arbetsuppgifter han uppskattar.

– Jag jobbar mycket med underhåll och säkerhetsarbete. Även viss utveckling när det gäller driftfrågor tillsammans med vår driftchef. Jag gillar blandningen av infrastruktur, kodning och automatisering och på så sätt vara med och göra e-handelsplattformen ännu bättre.

Andreas är en av tjugo anställda som jobbar på Askås helt nya kontor i Karlstad. Under våren kommer etapp två färdigställas och i och med det får bolaget totalt 500 kvadratmeter och 40 arbetsplatser i Karlstad.

– Det nya kontoret är fantastiskt och inte minst nu när vi faktiskt kan jobba på plats med allt vad det innebär. Vi hoppas verkligen att vi få kan välkomna fler kollegor till Askås under 2022, säger Andreas Hortlund.

"Vi har alltid haft ett bra samarbete med Karlstads Universitet. Hotspot är ett jätteviktigt event för Askås, inte minst i år när vi expanderar och söker ny kompetens inom flera olika områden."
Amalia Rååd, HR-ansvarig

Amalia Rååd, HR-ansvarig Askås

Träffa oss på Hotspot 2022

Askås söker nya medarbetare

Backend-utvecklare till utvecklingsteam
Perl / Databaser (MySQL/MariaDB) / Javascript / GIT / Linux
Frontend-utvecklare till kundteam
HTML / CSS / Javascript / GIT / UX/UI
Supporttekniker
Linux och Apache / Perl, PHP eller motsvarande / MySQL/databashantering

Mer läsning

Utveckling, optimering och säkerhet

Utveckling, optimering och säkerhet

2021 satsar vi ännu mer resurser på Askås interna utvecklingsgrupp. Fokus är att jobba brett med att göra e-handelsplattformen än mer stabil, funktionsrik och optimerad.
Närodlat arbete från Askås

Närodlat arbete från Askås

Webbutvecklare Philip Heimer är en av flera medarbetare på Askås som kan sorteras in i kategorin hemvändare. 2019 flyttade han hem igen och nu är han en del av ett företag i stark tillväxt.