Sök

Askås fortsätter tillväxtresan och expanderar med nytt stort kontor i Karlstad

Askås storsatsar under 2022 med omfattande rekrytering och 9 februari öppnades ett helt nytt kontor i centrala Karlstad med ambitionen att ha en verksamhet om 40 medarbetare.

I år är det 25 år sedan Askås grundades och i och med starten 1997 inleddes en positiv och stabil utvecklingskurva gällande kunder, medarbetare och omsättning.

Askås är ett mjukvarubolag som utvecklar, förädlar och skapar innovation kring vår e-handelsplattform. Parallellt med detta finns en växande tjänsteorganisation med utveckling av design, funktion och integrationer utifrån våra kunders behov.

Omkring 300 e-handlare använder Askås e-handelsplattform och dessa befintliga kunder har behov av utveckling och stöd för att fortsätta växa. Samtidigt är intresset att starta ny e-handel med Askås eller flytta från en annan leverantör hela tiden påtagligt.

– 2022 har börjat ännu starkare än fjolåret och tillväxten håller i sig. Vi arbetar nu aktivt med att stärka vår Utvecklingsavdelning och vår tjänsteorganisation, och behöver därför utöka med nya medarbetare, säger Askås VD Tord Larsson-Steen.

Idag är Askås ca 40 medarbetare i Säffle och 20 i Karlstad. Ytterligare ett 20-tal personer skall rekryteras till bolaget. Backend- och frontendutvecklare i första hand men även kompetens till andra funktioner inom bolaget är av stort intresse.

– Just nu är behovet allra störst när det gäller utvecklare. Men för att kunna möta våra mål och visioner om tillväxt och innovation på kort och lång sikt är vi även intresserade av rätt personer inom försäljning, projektledning och support.

En viktig del i den offensiva rekryteringsplanen är satsningen på helt nya lokaler i centrala Karlstad. Den första delen är färdigställd och ytterligare renoveringsarbete pågår.

– Det känns fantastiskt kul att vi nu är klara med första etappen i Karlstad. 20 arbetsplatser är snart fyllda och när etapp två blir klar kommer vi ha ytterligare 20 platser och 500 kvadratmeter moderna och helt nyrenoverade lokaler, säger Tord Larsson-Steen.

Tillsammans med huvudkontoret i Säffle ger det nya kontoret i Karlstad optimala förutsättningar för Askås medarbetare oavsett arbetsort.

– Det händer mycket på alla fronter inom bolaget just nu och vi tror verkligen på en stark utveckling 2022 och i ett längre perspektiv. Vi börjar även märka av ett ökande intresse från andra typer av segment och branscher, inte minst inom industrin och det växande B2B-segmentet där vi har ett lika starkt erbjudande.

"Askås skall fortsätta leda utveckling och innovation samt vara i framkant i utveckling av plattformar för e-handel." Tord Larsson-Steen, VD Askås

Askås söker nya medarbetare

Backend-utvecklare till utvecklingsteam
Perl / Databaser (MySQL/MariaDB) / Javascript / GIT / Linux
Frontend-utvecklare till kundteam
HTML / CSS / Javascript / GIT / UX/UI
Supporttekniker
Linux och Apache / Perl, PHP eller motsvarande / MySQL/databashantering

Träffa några av våra kunder

Teknikproffset
Ljud & Bild
Caia
Skönhet
Proteinbolaget
Kost & Hälsa
MaxGaming
Sport & Fritid