Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Möjligheter och risker
i Corona-tider


Vi befinner oss allihop i en helt unik situation, det råder det ingen tvekan om. Corona-pandemin påverkar alla delar av samhället. Hur vi rör oss, hur vi umgås med andra och hur vi konsumerar.

Vi på Askås har vidtagit en mängd åtgärder och ändrat rutiner utifrån regler och råd från svenska myndigheter. Läs mer

Vi har även tagit tempen på ett antal av våra kunder. Hur hanterar man vardagen, hur kommunicerar de med sina kunder och vilka blir de långsiktiga följderna av pandemin? Det är några av frågeställningarna vi har lyft.

Nedan hittar ni en sammanfattning av de svar vi fått och länkar till mer läsning.    


 

Layered tror på långsiktiga förändringar


Hanna Stråhle på Layered tror att Corona-krisen kommer få långtgående effekter för den fysiska handeln, digitaliseringen och e-handeln.

– Vi tror att retail-landskapet delvis kommer att ritas om. En del företag kommer försvinna, en del kommer ställa om sin verksamhet och snabba på sin digitalisering. Kundlojalitet och kommunikation med kunderna blir allt viktigare, och vikten av innovation och snabbrörlighet avgörande.

Läs mer


 

Alva ser bortom det egna företagandet


Sängklädes-aktören Alva har inte märkt av någon Corona-effekt försäljningsmässigt. Just nu har man dock problem med leveranser av nya produkter från Indien som har stängt ner i 21 dagar.

Alexander Hars VD på Alva lyfter dock fram att det just nu finns viktigare saker än det egna företagandet och försäljning att fokusera på i första hand.

Läs mer

 

Bangerhead säljer bra men ser stora faror


Thomas Grabe på skönhets-aktören Bangerhead har dubbla känslor för närvarande. Det egna bolaget går riktigt bra men situationen i stort kommer att bli tuff för enskilda företagare och för Sverige som land.

 – Vi spelar i samma lag och just nu förlorar vi.

Läs mer


 

Impecta och trädgårdnäringen gynnas


Impecta som är Sveriges ledande e-handlare gällande fröer har haft rejäla försäljningsökningar under Corona-krisen. Att människor stannar upp och spenderar mer tid hemma är sannolikt en orsak till detta.

– Rent generellt gynnas trädgårdsnäringen i kristider, säger Michael Karlsson, på Impecta.

Läs merSpelexperten slår försäljningsrekord


Vissa branscher går såklart bättre än andra i tider av oro och kriser. Brädspel verkar definitivt vara något som lockar många för närvarande. Spelexperten.com slår försäljningsrekord och har minst sagt fullt upp.

 – Vi försöker bygga extra stora lager ifall det här blir långdraget, säger Mattias Gladh på Spelexperten.

Läs mer


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2020-04-02, 10:19
Uppdaterad 2020-04-02, 10:19