Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

”Vi spelar i samma lag och just nu förlorar vi”

Thomas Grabe på Bangerhead om den rådande Corona-krisen

Bangerhead och Askås

Thomas Grabe på skönhets-aktören Bangerhead har dubbla känslor för närvarande. Det egna bolaget går riktigt bra men situationen i stort kommer att bli tuff för enskilda företagare och för Sverige som land.

 – Vi spelar i samma lag och just nu förlorar vi.
Publicerad: 2020-04-01. Text och foto: Patrik Otter
 

Hur jobbar ni praktiskt i den rådande situationen?

–  Onlineverksamheten är primärt på distans. Vi har replikerat allas arbetsstationer i hemmen med full infrastruktur som dubbla skärmar och övrigt. Arbetsmiljön hemma är den man är van vid och alla möten sker med webbkamera.


Hur kommunicerar ni med era kunder?

–  Primärt rör kommunikationen att det är business as usual. Vi lyfter naturligtvis information kring hur man väljer att få paketet hem till dörren.


Hur ser er försäljning ut under den här perioden?

–  Den har ökat. Vi har nästan dubbla volymer mot föregående år och har fått plocka in mer personal.


Har ni stött på problem som ligger utanför er kontroll?

– Våra fysiska bolagsdelar har av förklarliga skäl påverkats negativt av minskad fottrafik. Vidare är det förstås en del löpande samarbeten och produktlanseringar från leverantörer som läggs på is i väntan på att läget klarnar. Än så länge är det inga stora saker och vi har inte sagt upp någon personal.


Hur tänker ni framåt och vilka följder tror ni Corona får?

– På kort till medellång sikt är detta en katastrof för otroligt många företagare och deras anställda. Hur svallvågorna kommer att rulla ut i ekonomin som helhet återstår att se. Att vi klarar oss bra känns ärligt som en pyrrusseger. Beträffande e-handel är det uppenbart att hemmasittandet i Corona-tider blir en katalysator. Väldigt många fler testar att handla online och lär fastna för smidigheten. Fler onlineköp med andra ord. Men som sagt, i slutändan spelar hela vårt land i samma lag – och just nu förlorar vi.