Sök

Succé för Askås Enterprise

1 mars lanserades Askås 10 med den nya paketeringen Enterprise. Mottagandet från nya och befintliga kunder har varit fantastiskt.
Succé för Askås Enterprise

Marknadsledande site-speed och riktig hög driftsäkerhet är huvudskälet till att välja Enterprise och mottagandet från nya och befintliga kunder har varit fantastiskt.

– Vi känner verkligen att vi har träffat rätt med den här satsningen, säger Askås marknadschef Peter Smersfeldt.

I mer än 20 år har Askås utvecklat och levererat en e-handelsplattform till e-handlare med höga krav på funktionalitet och flexibilitet. Tidigare har plattformen levererats i tre olika versioner – Standard, Plus och Total.

När Askås 10 började planeras och utvecklas identifierades behovet av ytterligare en paketering med prestanda och hastighet i absolut toppklass. Detta behov ledde fram till en helt ny och egenutvecklad produkt, Askås Product Engine och paketeringen Askås Enterprise.

Product Engine har en teknisk lösning som ger riktigt snabb produktlistning, filtrering och sökfunktionalitet. Ytterligare en klar fördel är att den vanliga databasen avlastas med stabil och säker drift som följd.

– Våra utvecklare har verkligen lyckats skapa något riktigt speciellt och konkurrenskraftigt. Det märker vi tydligt genom de positiva reaktioner vi fått från branschen som helhet, säger Peter Smersfeldt.

Två helt nya kunder kommer inom en snar framtida att lansera sina butiker med Enterprise redan från start. När det gäller Askås befintliga kunder har så gott som samtliga diskussioner lett fram till en uppgradering till Enterprise. Sex har tagit beslut och ytterligare e-handlare är på gång att ta klivet upp.

–  Enterprise är absolut en fördel för oss när vi diskuterar med presumtiva nya kunder som redan idag har nått en hög nivå. Samtidigt känns det minst lika kul att kunna vara med och ge våra trogna, duktiga kunder förutsättningar att verkligen kunna konkurrera och fortsätta växa på en global marknad, säger Peter Smersfeldt.

Desenio och Sportfiskeprylar

Sedan en tid kör Desenio sina olika globala sajter med Askås Enterprise och Product Engine. Desenio som säljer trendy wall-art över hela världen med stor framgång kan nu känna sig trygga i att ”kostymen” verkligen räcker till.

Bolagts VD Fredrik Palm har tidigare beskrivit Enterprise och Product Engine såhär:

– Lösningen är välutvecklad och har integrerats sömlöst i vår miljö utan att skapa nya tidskrävande rutiner. Det här ger oss möjlighet att fortsätta växa trafikmässigt samtidigt som vi behåller snabba laddtider.

Sportfiskeprylar är en annan kund som har valt Enterprise. Övergången är ännu inte genomförd men förväntningarna från VD Nicklas Jonsson är stora.

– Det jag har tagit del av ser fantastiskt bra ut. Jag har testat lösningen i er demobutik och även på Desenio som redan är igång och prestandan är riktigt imponerande, säger Nicklas Jonsson.

"Vi känner verkligen att vi har träffat rätt med den här satsningen."

Peter Smersfeldt, Marknadschef

Peter Smersfeldt, Marknadschef   

Vill du testköra
Askås Product Engine?

Kika i så fall in i vår Demobutik.

Askås Product Engine - En del av Askås Enterprise

Askås Product Engine
Produktinformation - PIM