Sök

Premiär för nya Askås.se

Att bygga e-handelssajter är en naturlig del av jobbet på Askås. Att lansera en ny sajt där vi själva är i fokus sker mer sällan. Nu finns dock askas.se i en helt ny tappning.

Nästa år har det gått 25 år sedan Askås grundades. Under denna tid har bolaget som sådant, vår e-handelsplattform, våra kunder och branschen i stort genomgått en fantastisk utveckling. Målsättningen med nya askas.se är att innehållet ska spegla historiken och långsiktigheten samtidigt som framtidsperspektivet ständigt är närvarande.

Patrik Otter, kommunikatör och Daniel Askås, webbdesigner är huvudansvariga för utformning och innehåll när det gäller Askås ”digitala huvudkontor”.

– Det känns riktigt kul ha en egen sajt där Askås historia, nutid och framtid möts. Ett självklart syfte med sajten är marknadsföra våra produkter och tjänster. Att lyfta fram det vi kan erbjuda till e-handlarna – vår e-handelsplattform, vår erfarenhet och vårt tekniska kunnande, säger Patrik Otter.

Utöver produktinformation, funktionalitet och e-handelsrelaterade nyheter framhålls även Askås som arbetsplats och organisation. Värmland och verksamhetsorterna Säffle och Karlstad har framträdande roller. Medarbetare, förmåner och karriärmöjligheter är också tydligt exponerade.

– Vi har en offensiv ambition och vi vill rekrytera personal till samtliga avdelningar under det kommande året. Därför är det såklart viktigt att vi lyfter fram den moderna och tilltalande arbetsplats som Askås faktiskt är, säger Daniel Askås.

– Vi är stolta över vår värmländska identitet och vi ser bara fördelar med att synliggöra den på sajten med tanke på vår rekryteringsplan, fortsätter Patrik Otter.


Läs om funktioner, partners, historia, jobbmöjligheter och mycket annat på nya askas.se.

Sajten är utvecklad i vår egen e-handelsplattform med hjälp av de CMS-verktyg och andra funktioner som ingår som grundläggande delar i systemet.

Även om det i nuläget inte finns några ”beställningsbara” produkter direkt på sajten så är det en hel del annat som påminner besökarna om att det ligger en e-handelsplattform i bakgrunden.

Nyhetsflödet har skapats i Askås bloggfunktion och sökfunktionaliteten är densamma som en majoritet av Askås kunder använder sig av. I flera vyer är Askås filtreringsfunktion aktiverad, exempelvis på våra sidor med partners och referenser.

– Att vi använder vår egen e-handelsplattform innebär att vi därmed nyttjar samma verktyg och funktioner som våra kunder faktiskt använder. Det ger oss en god inblick i hur det är att jobba med innehåll i vårt system, säger Daniel Askås.

Askås Content Editor har använts för att bygga innehållet på startsidan, på samtliga webbsidor och i nyhetsflödet. Verktyget är kraftfullt men ändå enkelt. Med ”drag and drop” kan användaren skapa och ändra innehållet med hjälp av ett flertal widgets för bilder, produkter, formulär, blogginlägg med mera.

– ACE är ju ett väldigt smidigt CMS-verktyg som ger möjlighet att vara kreativ och själv påverka design och content i stor utsträckning. Det går snabbt att skapa startsidor, webbsidor och nyheter via Askås blogg i systemet, säger Patrik Otter.

Är du nyfiken på Askås historia, vår e-handelsplattform, våra kunder, partners och vilka jobbmöjligheter vi erbjuder? Då rekommenderar vi att du gör en ordentlig rundvandring här på nya askas.se.

 

Funktioner i Askås