Sök

LINUM tar ny sats tillsammans med Askås

I mer än 50 år har LINUM sålt sina kvalitativa produkter inom hemtextil. Nu har bolagets nya e-handel lanserats med Askås som leverantör

Hemtextilvarumärket LINUM tar sats inför framtiden. Tisdag 4 april lanserades den nya e-handeln Linumdesign.com på Askås e-handelsplattform. 

– För att vår affär ska få bästa tänkbara fokus, behöver vi ha ett starkt och okomplicerat partnerskap, något som Askås gjort till sitt signum, säger Charlotta Dahlqvist, COO på LINUM. 

LINUM är en internationell aktör inom hemtextilbranschen. Bolagets sortiment av kuddfodral, sängkläder, gardiner, servetter och mycket annat kännetecknas av hantverkskunnande, unika mönster och högkvalitativa material. 

Historien sträcker sig ända tillbaka till 1966 då LINUM grundades. Det finns därmed massor med historik, erfarenhet och kunnande inbyggt i varumärket.

 Sedan 2019 har bolaget en fysisk butik på Karlavägen i Stockholm vägg i vägg med huvudkontoret. Online säljer bolaget till kunder i Sverige, Europa och USA och e-handeln har varit en del av verksamheten sedan 2015. 

2021 uppdaterade LINUM sitt affärssystem till VISMA Net med förhoppning om att få en smidigare lösning. Som en följd av detta inleddes en process för att hitta en ny e-handelsleverantör. En process som ledde fram till ett beslut om byte till Askås plattform. 

– Då vi driver fler säljkanaler än endast e-handel, är affärssystemet centralt i vår verksamhet. Att Askås kunde jobba med oss i vår ambition har varit avgörande för valet av plattformspartner. 

LINUM har under vintern arbetat på dubbla fronter. Samtidigt som teamet drivit på sin ordinarie försäljning, har de även jobbat med att bygga upp den nya webshoppen tillsammans med Askås. Nu är Charlotta och hennes kollegor laddade och redo för att återlansera sin internationella e-handel. 

– Med Askås som leverantör har vi samlat allt vi behöver för att bedriva en modern e-handel. Vi är ett litet team vars arbetsmetoder liknar en nutida startup snarare än en traditionell detaljhandelsaktör, säger Charlotta Dahlqvist. 

Alla på Askås säger grattis till lanseringen och ser fram emot den fortsatta gemensamma e-handelsresan.

"Under projektet har LINUM visat upp ett drivet entreprenörskap och vi har hela tiden känt att det här kommer bli ett bra partnerskap. Alla på Askås är riktigt taggade för ett långt och fruktsamt samarbete för att hjälpa Linum nå nya höjder."
Jonas Karlsson, Kundansvarig säljare


Mer läsning

Askås blir ny huvudpartner till Degerfors IF

Askås blir ny huvudpartner till Degerfors IF

Askås stöttar allsvenska fotbollslaget Degerfors IF. Under säsongen 2023 är bolaget ny huvudpartner till DIF. Partnerskapet är ett samarbete mellan två "aktörer" med tydlig värmländsk identitet.