Sök

Daniel om resan med Askås

Daniel Askås har varit med under 18 år av Askås spännande tillväxtresa. I dag fyller han 40 och resan fortsätter
Daniel Askås 40 år - 18 år på Askås

Det har hunnit hända en hel del under Askås drygt 20-åriga historia. Kunder har strömmat till, personalstyrkan har utökats och omsättningen växt stadigt. Daniel Askås har varit med under 18 av dessa spännande år. I dag fyller han 40 och resan fortsätter.

2003 blev han den första medarbetaren att ”värvas” in i företaget. Grundare, VD och tillika storebror Jonas Askås anställde då Daniel som webbdesigner.

Då hade företaget redan funnits i några år och rekryteringen kom att bli ett första steg på en resa där tillväxt varit gällande på alla fronter.

– Vi satt i ett litet rum på tredje våningen på Huvudkontoret i Säffle. Vi tryckte upp fotbolls-tröjor, en med nummer 1 och en med nummer 2 minns jag, berättar Daniel.

Inledningsvis tog Jonas och Daniel hand om fler än bara e-handelskunder. Branschen var ännu i sin linda och efterfrågan på en väl fungerande e-handelsplattform hade ännu inte skjutit höjden.

Lokalt i Säffle med omnejd designades även webbsidor, trycksaker, visitkort och mycket annat som det kom in beställningar på.

– E-handelsdelen av verksamheten var igång absolut och jag jobbade med design av de butiker vi hade. Men det var ett begränsat antal kunder och vi var mer av en reklambyrå som gjorde lite allt möjligt på den tiden.

Flexibilitet en nyckel

En gynnsam faktor när försäljningen på nätet så småningom tog fart blev det faktum att Askås sedan flera år hade ett system för e-handel i ”sortimentet”. Kunderna hittade till det lilla företaget i Säffle och bollen kom i rullning. Jonas och Daniel fick fler kollegor och ambitionen var att hela tiden ligga i framkant gällande teknik och service.

– Det är något som jag tycker funnits med ända från start. Att vi har varit tidiga med saker och att vi agerat efter marknadens behov. Vi lanserade bland annat en standardiserad snabbkassa för e-handel 2008 och det var vi en av de första leverantörerna att göra.

Daniel lyfter fram det flexibla förhållningssättet till kunderna och till branschen i stort som en tydligt bidragande del till att det har gått så bra.

– Ja i brist på ett bättre ord tycker jag flexibilitet passar in väldigt väl på Askås. Vi lyssnar av vad våra kunder vill ha och vi säger väldigt sällan ”nej det går inte”. Vi ser lösningar i stället för problem och det är så vi har byggt vår framgång.

En tydlig och gradvis förändring är att ambitionsnivån hos Askås kunder har höjts under årens lopp. Branschen blir hela tiden mer komplex och kraven på kompetens och leverans växer.

– De e-handlare som nu varit igång under många år vet verkligen vad de vill och vilka behov de har. I och med att vi är så lyhörda bidrar det till att Askås hela tiden utvecklas

Fler medarbetare på gång

Det började alltså med Jonas Askås och några år senare anslöt Daniel. I dag är kollegorna betydligt fler, ett drygt 50-tal har idag Askås som arbetsgivare. Ytterligare medarbetare på ”Daniels” designavdelning tillkommer också inom kort. Just nu söker Askås sex nya frontend-utvecklare.

– Det är kul att den här resan fortsätter. Det har varit härliga år tillsammans med många duktiga kunder och kompetenta kollegor, säger Daniel Askås.

Hur ska du fira denna särskilda onsdag?

– Jag ska faktiskt hänga med studenter på Hotspot och förhoppningsvis locka fler framtida kollegor till Askås. På kvällen blir det stillsamt firande med närmaste familjen – kanske avslutas det hela med tacos.

Grattis på födelsedagen …

– Tack så mycket.