Sök

Askås tar täten i prestanda-racet

1 mars lanseras Askås 10 - den senaste versionen av Askås e-handelsplattform. En av flera nyheter är paketeringen Askås Enterprise med Askås Product Engine.
Askås 10 lanseras 1 mars

Askås Product Engine är en egenutvecklad lösning för marknadsledande site-speed och riktigt hög driftsäkerhet.

– Med Askås Enterprise i vårt utbud har vi nu en paketering som håller absolut toppklass när det gäller fart, kapacitet och driftsäkerhet, säger Jonas Askås.

Uppdateringen till Askås 10 sker kostnadsfritt för alla befintliga kunder, precis som övriga grundläggande versionsuppdateringar alltid ingår för kunder som valt Askås som leverantör.

– Vi utvecklar vår produkt kontinuerligt och nya mindre versionsuppdateringar släpps varannan vecka. Nu känns det jättekul att vi kan leverera en större uppdatering med ett riktigt spännande innehåll, säger Askås grundare och VD Jonas Askås.

Askås Enterprise med Askås Product Engine

Askås har sett över och uppdaterat paketeringar. Tidigare har e-handelsplattformen levererats i tre versioner, Standard, Plus och Total. För att möta behoven hos e-handlare med riktigt hög trafikmängd finns det snart möjlighet att välja en fjärde paketering – Askås Enterprise.

Utöver tillgång till all funktionalitet i plattformen får Enterprise-kunder även en nyutvecklad lösning för site-speed och driftsäkerhet. Det handlar om Askås Product Engine. Lösningen ger en marknadsledande prestanda, blixtsnabb produklistning och filtrering. Stabil drift med smidig skalbarhet och redundans är också givna delar av Askås Product Engine.

– Med Askås Enterprise i vårt utbud har vi nu en paketering som håller absolut toppklass när det gäller fart, kapacitet och driftsäkerhet, säger Jonas Askås.


Desenio växer vidare med Askås

En Askås-kund som redan är igång och kör Enterprise och Askås Product Engine är Desenio. Bolaget som säljer trendy wall-art över hela världen har haft en fantastisk utveckling under flera års tid.

En förutsättning för fortsatt stabil tillväxt är såklart marknadsledande prestanda och driftsäkerhet, någon som nu Askås Product Engine erbjuder. Desenios VD Fredrik Palm ser positivt på hur projektet genomförts och de effekter det har gett.

– Lösningen är välutvecklad och har integrerats sömlöst i vår miljö utan att skapa nya tidskrävande rutiner. Det här ger oss möjlighet att fortsätta växa trafikmässigt samtidigt som vi behåller snabba laddtider, säger han.

Marknadsledande site-speed och laddtider av produktdata är något av det som Askås egenutvecklade lösning alltså erbjuder. Det visar mätningar mot ledande e-handlare inom ett flertal branscher.

– Vi har nu även tillgång till ett produkt-API som kan hantera mycket höga volymer av anrop, något som skapar nya möjligheter för oss, säger Fredrik Palm.

Askås lanserar ny e-handelsplattform
Peter Smersfeldt, marknadschef, Martin Karlsson, backend-utvecklare, Jennifer Nilsson, frontend-utvecklare och Jonas Askås VD.


Askås Content Editor

Alla befintliga och framtida Askås-kunder kan se fram emot att börja jobba med Askås Content Editor. Önskemål från kunder om att själva kunna hantera startsidan i webbshopen är det som ligger till grund för Askås Content Editor. Den färdiga funktionaliteten kommer vid sidan av startsidan även kunna bygga landningssidor och användas för utskick till kunderna via Askås Marketing Automation.

ACE är ett kraftfullt drag and drop-verktyg som ger e-handlarna möjlighet att snabbt och enkelt skapa olika ytor och sedan koppla widgets till ytorna. Artiklar, Bilder, Artikelgrupper, Innehållsblogg, Bloggflöde och Slider (bildvisning) är några tillgängliga widgets.

– Vi vet att detta är något som efterfrågas hos många e-handlare. Det finns en önskan att kunna hantera startsidan och andra vyer själv hos våra kunder och man vill att det ska kunna göras enkelt och smidigt. I och med Askås Content Editor kommer vi erbjuda den möjligheten.


Global e-handel

Askås 10 har även fullständigt stöd för internationell e-handel. Det innebär att e-handlare som väljer Askås som leverantör har möjlighet att nå ut med landspecifika sajter till kunder över hela världen. Plattformen har idag färdigt stöd för 14 olika språk och ytterligare språk läggs till kontinuerligt efter e-handlarnas behov.

 

▶ Fakta - Askås 10

Askås Product Engine. Produktdata hämtas från separata servrar. Ger marknadsledande prestanda, bra sökfunktionalitet och stabil drift. En del av Askås Enterprise.

Askås Content Editor. Ta kontroll över startsidan, landningssidan och dina utskick till kunderna. Drag-and-drop-funktionalitet.

Global e-handel. Stöd för internationell e-handel och möjlighet att lansera landspecifika sajter på alla världens språk.

Dark Mode. Från Askås 10 kan användaren jobba i en behaglig och för somligas ögon skonsam Dark Mode-version av Askås WebbAdmin.

Digitala produkter. Ny funktion för att sälja e-böcker, ljudfiler och liknande produkter.

Design. Ny standardmall med fler anpassningsmöjligheter för kunden.

Kontakta Askås för mer info/beställning: sales@askas.se eller 0533-69 16 00

"Det här ger oss möjlighet att fortsätta växa trafikmässigt samtidigt som vi behåller snabba laddtider."

Fredrik Palm, VD Desenio

www.desenio.se

Vill du testköra
Askås Product Engine?

Kika i så fall in i vår Demobutik.

Askås Product Engine - En del av Askås Enterprise