Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

ASKÅS - Kundreportage

Sängvaruhuset Elgen siktar
mot toppen med ny e-handel

3 april 2019 lanserade Sängvaruhuset Elgen sin nya e-handel på Askås plattform. Därmed togs ett nytt, spännande steg för det anrika och framgångsrika företaget. Närvaron online tillsammans med den fysiska butiken på Karlavägen i Stockholm ska ge fortsatt tillväxt och nya kunder.

–  Vår ambition är att ta en ledande position och bli en självklar aktör inom sängar och sovrum, säger David Rindefors, e-commerce manager.

Publicerad: 2019-06-28. Text & Foto: Patrik Otter

Karlavägen 27 i Stockholm har i 16 år varit hemmaplan för Sängvaruhuset Elgen. Där har företaget byggt upp en stark relation med Stockholms-kunder på jakt efter god nattsömn. Blickar vi ännu längre tillbaka, till början av 1900-talet, så fanns en helt annat typ av verksamhet i lokalerna - dock med en liknande affärsidé som Sängvarhuset Elgen bygger på.

Apoteket Elgen höll då till i lokalerna och 1911 grundades medicinföretaget Pharmacia. Apotekaren Gustaf Felix Gröndfeldt tog fram en mirakel-medicin som skulle motverka trötthet och sömnproblem.

– Nu är det vi som tagit över stafettpinnen i strävan mot en bättre sömn. Vår mirakel-medicin är underbart sköna sängar, säger David Rindefors.

”Medicinen” ska nu göras tillgänglig för presumtiva kunder i hela Sverige. Målsättningen hos David och hans kollegor är såklart att växa, att få fler att upptäcka Sängvaruhuset Elgen och på sikt bli en marknadsledande aktör inom sängar och inredning för sovrum.

– Ett naturligt steg i vår fortsatta tillväxt är att erbjuda vårt koncept i hela Sverige. I takt med att heminredning och möbler växer online vill vi vara i framkant med vår digitala upplevelse och säkerställa en hög kundnöjdhet oavsett var kunden vill möta oss.

Skräddarsydda lösningar

Valet av Askås som leverantör när det gäller e-handelslösning baserades på en kravspecifikation där långsiktighet, funktion och flexibilitet var viktigt.

– Vi sökte en stabil partner som kunde hjälpa oss vår i satsning. Vi valde Askås för den utvecklade plattformen och goda möjligheter till skräddarsydda lösningar som Askås erbjuder.

David ser tillbaka på projektet med positiva och goda minnen. Sängvaruhuset Elgen har fått en bra start på sin e-handelsresa och det finns gott hopp om tillväxt och framgångar på både kort och lång sikt.

– Som alltid är det svårt att förutse alla tänkara problem som kan uppstå men vår första tid som e-handlare har gått över förväntan. Vi hade några små funktionsdiffar där kopplingar mellan övriga system inte lirade fullt ut. Ibland har det varit svårt att veta vilket system som varit den felande länken men Askås har tagit på sig ledartröjan och guidat oss, säger David.

 

Askås funktionalitet

Set-artiklar Avancerad (SET i SET)

Askås har utvecklat en ny funktion gällande SET-artiklar för Sängvaruhuset Elgen. Funktionen ger möjligheter att bygga avancerade paket-artiklar med en mängd olika valmöjligheter för slutkunden.

Läs mer om SET-artiklar Avancerad