Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

"Vi vill vara en trygghet för kunderna"

Fröhandlaren Impecta försöker jobba på som vanligt

Impecta om Corona

Impecta som är Sveriges ledande e-handlare gällande fröer har haft rejäla försäljningsökningar under Corona-krisen. Att människor stannar upp och spenderar mer tid hemma är sannolikt en orsak till detta.

– Rent generellt gynnas trädgårdsnäringen i kristider, säger Michael Karlsson, på Impecta.

Publicerad: 2020-04-02. Text och foto: Patrik Otter
   

Hur jobbar ni praktiskt i den rådande situationen?

– Vi håller oss till folkhälsomyndighetens rekommendationer plus att vi aktivt försöker undvika onödiga kontakter mellan varandra när vi är på jobbet. De som kan jobbar hemifrån. Vi har också infört att man måste vara helt symptomfri i minst 48 timmar efter att man varit sjuk. Ingen går heller till jobbet med minsta symptom.

 

Hur kommunicerar ni med era kunder?

– Vi försöker att ta det med ro och vara en trygghet både i form av mänsklighet i de texter vi delar och i form av att vara en stabil leverantör även när det blåser. Det är inte vår sak att bidra med ännu mer oro och pekpinnar.

 

Hur ser er försäljning ut under den här perioden?

– Vi ser ökningar på 50-100 % lite beroende på dag. Rent generellt kan man säga att trädgårdsnäringen alltid gynnats av kristider då folk väljer att stanna hemma i större utsträckning än normalt.

 

Har ni stött på problem som ligger utanför er kontroll?

–  Nej, vi ser dock med viss oro på våra leverantörer som i några fall finns i de allra värst utsatta områdena i världen.

 

Hur tänker ni framåt och vilka följder tror ni Corona får?

– Vi jobbar på som vanligt. Möjligtvis kommer detta att ge en liten ökning även på längre sikt, om många kommer på att det inte var så dumt att stanna upp lite och väljer att leva lite mer jordnära.

 

På bilden: Veronica Gårdestig och Michael Karlsson.