Sök

Kontinuitet i Corona-tider

I dessa Corona-tider har vi sett över våra rutiner och arbetssätt med syfte att minimera risker och bibehålla samma höga kvalitet på våra tjänster och produkter som alltid.

Corona-viruset påverkar alla delar av samhället och vi på Askås har vidtagit ett flertal åtgärder för att säkerställa kontinuitet i vår verksamhet och trygghet för medarbetare och kunder.

Frågorna gällande Corona och Covid 19-pandemin är fler än svaren just nu, det är känslan. Askås följer utvecklingen dag för dag och timme för timme.

Utifrån riktlinjer och råd från Folkhälsomyndigheten och andra svenska myndigheter har vi sett över våra rutiner och arbetssätt med syfte att minimera risker och bibehålla samma höga kvalitet på våra tjänster och produkter som alltid.

"Hälsa och säkerhet är självklart det allra viktigaste just nu. Samtidigt har vi rutiner som gör att vi kommer kunna fortsätta leverera våra produkter och tjänster med samma höga kvalitet som tidigare, säger Askås VD Jonas Askås.


Bibehållen driftsäkerhet

Driftsäkerhet är avgörande för framgångsrik e-handel och tillsammans med vår driftpartner GleSYS kommer vi fortsatt kunna leverera trygga och stabila driftlösningar. GleSYS har hårdvara på lager och full beredskap precis som vanligt. De har också möjliggjort arbete hemifrån som en extra åtgärd i dessa coronatider. 


Möjlighet att jobba hemifrån

Sedan tidigare har Askås medarbetare möjlighet att jobba hemifrån när behov finns. Personal som de facto är sjuka ska självklart sjukskriva sig och inte jobba alls. Personal som uppvisar svaga symptom i någon form men känner att de ändå har möjlighet att jobba gör i så fall detta ifrån hemmet.


Inga resor mellan våra kontor

Askås har arbetsplatser både i Säffle och Karlstad. Från och med den här veckan och tills vidare kommer all personal enbart att arbeta på sin ordinarie arbetsplats. Eventuella gemensamma möten hålls via länk eller telefon.


Inga fysiska möten med kunder

Sedan tidigare har vi som rutin att försöka hålla nere resande och antalet fysiska möten som inte är helt nödvändiga. För närvarande är detta en policy vi tillämpar fullt ut. Vi håller möten online eller via telefon. Fysiska besök hos kunder/partners eller besök på våra kontor i Karlstad och Säffle genomförs inte alls för närvarande.


Karantän av personal

Personal som varit på resa i områden som av Folkhälsomyndigheten pekats ut som riskområden har efter hemkomst inte återvänt till arbetsplatsen. Trots att medarbetarna inte uppvisar några sjukdomssympton arbetar de hemifrån under 14 dagar. Detta som en försiktighetsåtgärd.