Sök

Jimmy Grimberg byter bransch efter 16 år på Askås

I 16 år har Jimmy Grimberg jobbat på Askås i flera olika roller. Tisdag 31 januari gör han sin sista dag. – Det har varit en otrolig resa och fantastiska år på Askås, säger Jimmy Grimberg.

I mars 2007 anställdes Jimmy Grimberg som webbutvecklare och därmed blev han Askås femte medarbetare. Efter nästan sexton år lämnar han nu e-handelsbranschen och styr in på ett nytt spår.

 – Det har varit en otrolig resa och fantastiska år på Askås. Jag kommer verkligen sakna alla kollegor och det goda samarbetet med många kunder, säger Jimmy Grimberg. 

Tisdag 31 januari blir sista arbetsdagen på Askås för Jimmy Grimberg. Då har han gjort drygt 4000 arbetsdagar med Huvudkontoret i Säffle som bas. Bolaget Askås 2023 är på vissa sätt detsamma och på andra sätt något helt annat än den där dagen för nästan 16 år sedan. 

Den grundläggande affärsidén kvarstår – att leverera marknadsledande lösningar för e-handel. Antal medarbetare har dock växt, antal kunder likaså och e-handelsbranschen som sådan är betydligt mer etablerad i dag.

Jimmy minns den första tiden som utmanande, rolig och lärorik. 

– Den var väldigt speciell. Eftersom vi var så få fick vi ta tag i alla möjliga uppgifter. Vid sidan av programmering agerade jag både projektledare och säljare emellanåt. Det var nyttigt och formade mig till den jag är i dag, säger Jimmy. 

Kompetens om e-handel

Med 16 års erfarenhet har Jimmy Grimberg en tydlig bild av vad som har varit och fortfarande är Askås styrka som bolag och e-handelsleverantör. 

– Kompetensen vi gemensamt har byggt är en otrolig styrka. Sedan är det en del av företagskulturen att alla hjälps åt, uppstår det en situation som kräver att fler engagerar sig ställer alla upp. Vi bryr oss om varandra och våra kunder.

Jimmy Grimberg tillsammans med kollegan på marknadsavdelningen Sofia Jareke.

Kundkontakten och omsorgen om kunderna har varit en påtaglig del för Jimmy ända sedan starten 2007. Att vara en del av deras vardag, att lösa deras problem och utveckla Askås e-handelsplattform för att hela tiden kunna möta kundernas behov.

– Det är ju detta jobbat har handlat om. Att ge optimala förutsättningar att bedriva e-handel. Under åren har man verkligen imponerats av hur kreativa och drivna våra kunder är. Jag jobbade väldigt tajt med Gymgrossisten när de var kund till oss. Sedan har jag kommit nära många andra kunder, Bengans, Care of Carl och Gummihuset exempelvis.

Nu byter han Askås mot ett annat starkt och framgångsrikt Säffle-företag. Somas AB blir ny arbetsgivare och i rollen som systemutvecklare kommer han jobba med Somas olika interna IT-system.

– Jag har alltid varit intresserad av industrin så jag ser fram emot detta. Sedan kommer det såklart kännas märkligt att inte längre åka till Askås på morgonen. De här 16 åren har varit en otroligt spännande tid. Att få vara med om den här tillväxtresan där vi växt från 5 till över 60 anställda ser jag verkligen tillbaka på med glädje, säger Jimmy Grimberg.

Alla kollegor på Askås önskar Jimmy lycka till i framtiden ... och välkommen tillbaka om andan skulle falla på.

Lär känna våra kunder

Bengans
Bengans
Musik
Svenska Gummihuset
Svenska Gummihuset
Motor
Care of Carl
Care of Carl
Mode & Accessoarer