Sök

Jakobssons Möbler har flyttat till Askås

Ytterligare en e-handlare har lanserats på Askås e-handelsplattform. Det handlar om Jakobssons Möbler från Örebro som har god framtidstro för sin framtida försäljning online.

Butiken i Örebro är en given försäljningskanal. På sikt är dock ambitionen att försäljningen online ska stå för merparten av omsättningen.

Det handlar om Jakobssons Möbler som de senaste månaderna har migrerats över till Askås e-handelsplattform. I början av mars lanserades den nya e-handeln.

Fanny Zetterquist är webbadministratör och marknadsassistent på Jakobssons Möbler sedan två år. Efter lanseringen av den nya sajten ser hon fram emot att på allvar kunna satsa på e-handeln och få den att växa stabilt och långsiktigt.

– Att försäljningen online kommer ta över mer och mer har vi vetat länge och vi lanserade vår första webbhandel för fem år sedan. Den tidigare plattformen saknade dock en hel del funktioner vi behövde och därför började vi söka efter en ny plattformsleverantör.

Den första kontakten med Askås togs på uppmaning av en annan Askås-kund. Winn Scandinavia driver bland annat BRL.se på Askås e-handelsplattform och BRL:s huvudkontor och fysiska butik ligger ett stenkast från Jakobssons Möbler.

– Vi blev rekommenderade att ta kontakt med Askås av gänget på BRL och det visade sig vara ett bra råd. Nu har vi ett system som är lätthanterligt, det är smidigt att själv anpassa designen och man behöver inte vara ”kodare” för att kunna utnyttja de möjligheter som finns i plattformen, säger Fanny Zetterquist.

Smidigt migreringsprojekt

Migreringsprojektet för Jakobssons Möbler inleddes på allvar i december. Hinder längs vägen har hanterats bra gemensamt och mindre problem i samband med lanseringen kunde lösas snabbt.

– Vi upplever att det har varit ett väldigt smidigt projekt ända ifrån uppstartsmötet till lanseringen. Vi har till stora delar kunnat följa planen och genomfört de olika stegen med utbildningsblock och uppföljningsmöten. Har det dykt upp frågeställningar har det alltid varit enkelt att få snabb respons från vår projektledare Marléne.  

Visionen innehåller tillväxt och då inte minst gällande försäljningen online. Målet är som sagt att e-handeln på sikt ska bli den största försäljningskanalen, inte minst när det gäller det egna sortimentet av utemöbler i bambu och rotting.

– Vi vill ju sälja allt på webben men det som ändå går bäst och det vi satsar mest på är just våra egna utemöbler. Vi är verkligen laddade på att utvecklas och vi tror på en ljus framtid tillsammans med Askås, säger Fanny Zetterquist.

Bildtext, stora bilden: Bella Jakobsson, Richard Jakobsson och Fanny Zetterquist.

"Projektet har flutit på väldigt smidigt. Jakobssons Möbler har hållit ett bra tempo från sin sida och det har gjort att vi har kunnat leverera från vårt håll enligt planeringen. En bra kund att jobba med och vi önskar verkligen lycka till i framtiden."
Marlene Nilsson, projektledare Askås

Bakgrund

Jakobssons Möbler har sålt möbler och inredning i mer än 100 år. Bolaget grundades av Carl Jakobsson 1916 och sedan dess har flera generationer i släkten ägt och drivit verksamheten.

I dag finns en fysisk butik på Aspholmen i Örebro och onlineförsäljning med Askås som e-handelsleverantör.

I sortimentet finns en lång rad varumärken och en mix av exklusiva produkter och kvalitativa möbler i lägre prisklasser.

Företaget drivs idag av Richard och Bella Jakobsson.

Funktioner från Askås