Sök

Askås storsatsning fortsätter

20 medarbetare ska anställas under 2022, ett helt nytt kontor i Karlstad tas snart i bruk och tillväxten ska fortsätta uppåt. Det är den offensiva planen för den värmländska e-handelsleverantören Askås.

Storsatsning för Askås

PRESSMEDDELANDE. 20 medarbetare ska anställas under 2022, ett helt nytt kontor i Karlstad tas snart i bruk och tillväxten ska fortsätta uppåt. Det är den offensiva planen för den värmländska e-handelsleverantören Askås.

– Vi har verkligen medvind och söker efter nya medarbetare till samtliga avdelningar, säger marknadschef Peter Smersfeldt.


Fler utvecklare och programmerare. Supportpersonal och drifttekniker. UX-designers, projektledare och säljare. Så gott som samtliga personalgrupper inom Askås kommer förstärkas under det kommande året.

Behovet av att ständigt nyanställa bottnar i två samspelande faktorer. Den generella tillväxten för e-handeln i stort och attraktionskraften i det företaget erbjuder – kompetens, erfarenhet och ett e-handelssystem i absolut framkant.

För närvarande söker Askås fyra frontend-utvecklare och fyra backend-utvecklare. Dessa tjänster kan du söka redan i dag. (Klicka på länkarna)


Askås Enterprise en framgång

Marknadschefen Peter Smersfeldt lyfter fram långsiktigt arbete och strategiskt lyckade satsningar som nyckeln till den accelererande tillväxten de senaste åren.

– 2018 jobbade vi mycket med GDPR-relaterad funktionalitet, förra året lanserade vi Askås 10 och det här året har vi haft fortsatt haft fokus på vår highend-paketering Enterprise. En paketering som både befintliga och nya kunder väljer i allt högre utsträckning, säger Peter Smersfeldt.

Det växande intresset från e-handlare, från olika partners och från branschen i stort medför också utmaningar. Resurserna i hela organisationen behöver förstärkas.

– Detta är såklart angenäma problem att ha. Vi får fler kunder och de e-handlare vi redan jobbar med vill hela tiden framåt. Samtidigt kommer vi fortsätta utöka och satsa på vår egen interna utvecklingsavdelning.

 

"Vi är helt klart intresserade av att rekrytera alla som kan tillföra kompetens till våra olika avdelningar."
Peter Smersfeldt, Marknadschef

Peter Smersfeldt


Amalia Rååd

Amalia Rååd, HR-ansvarig

Satsningen på ett helt nytt kontor i Karlstad kommer i en tid då större utrymme verkligen behövs. Lokalerna, som är placerade mitt i centrum, renoveras och inreds just nu och inflyttning blir redan innan årsskiftet.

Amalia Rååd, är HR-ansvarig på Askås och hon berättar att de nya lokalerna kommer innehålla upp till 25 arbetsplatser – en fördubbling jämfört med det nuvarande kontoret.

– Vi har många anställda som bor i Karlstad och att få större och mer ändamålsenliga lokaler blir såklart ett lyft för dem och för våra framtida medarbetare. Samtidigt har vi vår bas på Huvudkontoret i Säffle där merparten jobbar.

Bred rekrytering

Under hela 2010-talet då Askås växte antalsmässigt så gott som årligen använde bolaget ett brett förhållningssätt när det gäller rekryteringar. Med goda erfarenheter av att anställa både nyexaminerade studenter och mer seniora medarbetare kommer detta öppna förhållningssätt att bibehållas.

– Vi har väl etablerade kontakter med Karlstad Universitet och andra utbildningsaktörer i regionen. Sedan rekryterar vi gärna mer seniora medarbetare som jobbat några år i branschen. Kanske värmländska hemvändare eller andra som kan tänka sig att flytta till Säffle eller Karlstad och jobba på ett modernt techbolag, säger Amalia Rååd.

 

Redan nu söker vi fyra plus fyra utvecklare till frontend och backend.

Sök tjänsterna redan idag!