Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Stäng

Jag är intresserad av Askås Baspaket


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Philip Heimer, webbutvecklare

Närodlat arbete från Värmland

Hemvändaren Philip har funnit sig till rätta på Askås

Bra arbetsvillkor, goda förmåner och flexibilitet för medarbetarna. Höga ambitioner om att vara marknadsledande i en bransch som hela tiden utvecklas. 

Askås jobbar aktivt för att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare för människor i olika stadier av yrkeslivet.

Publicerad: 2021-03-04  

Webbutvecklare Philip Heimer är en av flera medarbetare på Askås som kan sorteras in i kategorin hemvändare. Född och uppvuxen i Dalsland, gymnasiestudier i Åmål på andra sidan länsgränsen sett från Säffle och Värmland.

Vid sekelskiftet när det var dags att göra värnplikten hamnade Philip i Halmstad. En stad som han fattade tycke för och blev kvar i under många år.

– Först blev det studier på högskolan i Halmstad. Jag läste multimedia, webbutveckling och databas-design. Jag startade även ett eget företag som utvecklade lek och lär-spel, berättar Philip.

2010 anställdes han som lärare på den högskola han tidigare studerat vid. Nu stod han på andra sidan katedern och undervisade i databashantering och webbutveckling och i den rollen blev han kvar i nio år.

Längtan efter landet

Så småningom kom tankarna på att flytta norrut igen. Philip kände att han nog längtade tillbaka till ”landet” och han började aktivt leta efter hus i Dalsland.

– Jag märkte ju snabbt att huspriserna var gynnsamma i jämförelse med hur läget var i Halmstad med omnejd. Jag hittade ett hus jag föll för i Dals Långed i närheten av en sommarstuga jag äger.

En grundförutsättning för att lämna Halland och en fast anställning var ett nytt jobb som kändes inspirerande och passande för Philips erfarenhet och kompetens. En svåger till honom från Åmål tipsade om att Säffleföretaget Askås sökte nya medarbetare.

– Ja, det stämmer, han visste att det var ett bra, välskött företag och han kände några från Åmål som redan jobbade på Askås. Jag sökte en tjänst som backend-utvecklare och efter arbetsprover som jag gjorde på distans från Halmstad fick jag jobbet.

Distansarbete en bra modell

Livsförändringen och flytten genomfördes 2019 och beslutet har han inte ångrat. Han trivs utmärkt med jobbet som sådant, med kollegorna, Askås som företag och den mer lantliga tillvaron på fritiden.

– Det känns verkligen jättebra. Det är alltid trevligt att inleda en arbetsdag, oavsett om det är på plats i Säffle eller på distans härifrån Dalsland. Sedan går det väldigt snabbt och smidigt att varva ner när man väl är ledig, säger Philip.

Att jobba på distans har ju blivit ett väldigt naturligt inslag under det gångna året med tanke på pandemin. Men även dessförinnan hade Philip en del av sin arbetstid förlagd till hemmet.

– Det är ju en förmånlig och bra modell tycker jag. Att kunna kombinera dagar då man är inne på kontoret med distansarbete.

När det gäller jobbet som sådant har Philip kompetens som kommer väl till pass på en mängd olika sätt. Det han verkligen brinner för är optimeringar och smarta tekniska lösningar för Askås system i sig och i relation till externa partners.

– Kanske är jag lite speciell på det sättet. Jag gillar verkligen dataflöden och systemintegrationer. Att jobba med databasstrukturer och se till så att Askås kan prata med andra system som är en del av e-handelskedjan. Det är viktigt idag och det kommer bli ännu viktigare i framtiden, säger Philip Heimer.

Amalia Rååd, HR-ansvarig Askås

"Vi är en tid då allt fler människor har flyttat hem igen eller funderar i de banorna. Askås är ett företag i stark tillväxt i en spännande bransch och vi erbjuder flexibilitet, möjligheter och utmaningar. Vill du vara med och utveckla ledande lösningar för e-handel, idag och i framtiden, då är Askås helt rätt för dig."

Ta kontakt med Amalia för att få veta mer om Askås och de jobbmöjligheter vi erbjuder. 

 

amalia.raad@askas.se  

 

Mer läsning:
Jobba hos oss 

Jobba hos Askås

Mer om Askås e-handelslösningar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2021-03-03, 11:59
Uppdaterad 2021-03-03, 11:59