Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

ASKÅS - PRESSMEDDELANDE

Askås i medvind
bjuder in till ”fest”

Anders Borg och ledande e-handlare kommer till Värmland

Tillväxten fortsätter för Askås

22 utställare, tidigare finansministern Anders Borg som huvudtalare och besök av ledande e-handlare från hela Sverige. Det är återigen dags för Askås e-handelsdag.

– Vi ser fram emot en fantastisk dag tillsammans med våra kunder och partners, säger Peter Smersfeldt, marknadschef på Askås.

Publicerad: 2019-10-14. Text: Patrik Otter. Bild: Simon Blanck

På torsdag bjuder e-handelsleverantören Askås in partners, kunder och föreläsare till en intensiv dag på Medborgarhuset. Det har passerat två år sedan senaste upplagan av e-handelsdagen och denna gång satsar Säffleföretaget lite extra.

Fler utställare och partners som täcker in alla delar av e-handelsvärlden. Ett högklassigt föreläsningsprogram där den tidigare finansministern Anders Borg avslutar på torsdag eftermiddag.

Att planera och arrangera ett sådant här event i Säffle ligger helt i linje med Askås grundläggande identitet.

– Ja, men så är det. Det känns viktigt för oss att kunna visa att Säffle och Värmland kan leverera en högklassig produkt. Så jobbar vi med vår e-handelsplattform och samma inställning har vi gällande e-handelsdagen, säger Peter Smersfeldt.

45 lanserade kunder

Askås har haft en stark utveckling under många år och sedan 2017, då e-handelsdagen senast arrangerades, har farten ökat ännu mer. Fler kunder, antalet anställda ökar och Askås 9, en ny version av e-handelsplattformen har utvecklats och släppts.

– Det är fortsatt bra fart. Vi har lanserat omkring 45 nya e-handelsbutiker sedan början av 2018 och vi har anställt tio personer bara i år. Det känns riktigt kul att kunna bjuda in till vår e-handelsdag med denna utveckling i ryggen, säger Peter Smersfeldt.

Fortsatt rekryteringsbehov

Trots lyckande insatser gällande rekrytering de senaste åren kvarstår behovet av ny personal, både på kort och lång sikt. Utvecklingen för Askås, för Askås kunder och för e-handelsbranschen i stort innebär att det inte går att stanna upp.

– Vi behöver fortfarande hitta och rekrytera personal till i princip alla avdelningar. Just nu söker vi i första hand utvecklare till vår backend-avdelning men även andra kompetenser är intressanta för oss.

Under resterande delen av 2019 kommer fokus att ligga dels på lanseringar av nya butiker men också på att ge nuvarande kunder stöd när årets viktigaste period strax inleds.

– Vi har flera spännande projekt med riktigt framgångsrika e-handlare som ska lanseras på vår plattform. Sedan går vi snart in i årets hetaste försäljningsperiod med Black Friday och julhandeln därefter. Det är avgörande att vi som leverantör ger alla våra befintliga kunder rätt förutsättningar att nå sina försäljningsmål, säger Peter Smersfeldt.

Bildtext stora bilden: Askås tillväxt fortsätter och intresset för företagets e-handelsplattform håller i sig. På torsdag bjuder företaget in utställare, kunder och föreläsare till Askås e-handelsdag 2019.

Information om Askås E-handelsdag 2019.
OBS! Det går fortfarande att anmäla sig. Klicka här

Anders Borg till Askås e-handelsdag.
Anders Borg föreläser på Askås e-handelsdag.

Emma Blom, grundare av Social Industries kommer till Askås e-handelsdag.
Emma Blom, grundare av Social Industries är en annan föreläsare.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2019-10-14, 13:59
Uppdaterad 2019-10-14, 13:59