Sök

Kulturhistoria möter E-handel

Att vårda och bevara kyrkogårdar och de fysiska miljöerna ingår i uppdraget för svenska pastorat och kyrkogårdsförvaltningar. Att lyfta fram alla de levnadshistorier som ligger begravda på kyrkogårdarna är en annan kulturhistoriskt värdefull gärning. Askås system för e-handel har nu anpassats så att pastorat på ett smidigt och modernt sätt kan presentera kyrkogårdar, gravplatser, berättelser och bilder online.

Jag är intresserad och vill veta mer


Säffle är den första kyrkogårdsförvaltningen i Sverige som börjat använda sig av systemet. De senaste åren har flera studiecirklar runtom i kommunen arbetat med att inventera kyrkogårdarna, gravplatserna och tagit fram och skrivit ner intressanta levnadsberättelser.

Se mer på Kyrkogårdsvandring.se
Värmländska Askås – teknikleverantör sedan 1997

Askås har sedan 1997 utvecklat det som i dag är en av marknadens absolut mest väl ansedda plattformar för e-handel. Genom att kombinera strategi, kunskap och design med ett system i världsklass erbjuder vi en helt responsiv totallösning med utmärkta förutsättningar till konvertering för e-handlare.

Väljer du att bli en del av Kyrkogårdsvandring.se får du tillgång till vårt kraftfulla system i en anpassad version. Funktioner och inställningar som rör e-handel specifikt har skalats bort så att gränssnittet ska bli enkelt och smidigt för dig att använda.

Framgångsrika e-handlare väljer Askås

Care of Carl

Mode & Accessoarer

Caia

Skönhet

Pen Store

Konst & Hantverk

Jobba med QR-koder på kyrkogårdarna

Att knyta ihop de fysiska kyrkogårdarna med Kyrkogårdsvandring.se ger ytterligare en dimension till helhetsupplevelsen. I Säffle finns redan gjutna, vackra skyltar med QR-koder. Besökare på kyrkogårdarna kan scanna koderna direkt i mobilen och få upp berättelserna om människorna som vilar i den aktuella graven.

Askås kan bistå med att ta fram tryckfiler till QR-skyltarna. Vi har även ett samarbete med Vetlanda Gjuteri som tillverkat skyltarna till kyrkogårdarna i Säffle Pastorat.

Ta gärna direkt kontakt med Vetlanda Gjuteri om du vill ha mer information. Klicka här

Behöver ni hjälp med att skapa material?

Grunden i Kyrkogårdsvandring.se är alla välskrivna och innehållsrika levnadsberättelser. På Askås har vi erfarna skribenter och fotografer som kan bistå er om ni själva inte har resurser att producera innehåll till er digitala kyrkogårdsvandring.

Vi kan erbjuda korrekturläsning och omarbetning av befintliga texter såväl som ta fram innehållet utifrån mer ofärdiga källor.

Även fotografering av själva gravplatserna kan vi ordna vid behov.Jag vill veta mer om Kyrkogårdsvandring.se

Fyll i formuläret nedan så blir du kontaktad av Askås inom kort.