Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Askås utsedda till Sveriges näst bästa Superföretag

VA SuperföretagVeckans Affärer och PAR har utsett Askås I&R i Säffle till Sveriges näst bästa Superföretag! Urvalet och rangordningen för att bli ett Superföretag baseras på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren. I år har 318 företag utsetts till att bli Superföretag efter att PAR tittat på sex olika parametrar; tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. För att kvalificera sig måste företagen även ha en årlig omsättning på minst tio miljoner kronor. När bedömningen sker jämförs varje enskilt företags ekonomiska prestation med andra likvärdiga företag. Bedömningen är även storleksneutral, vilket gör att de bäst presterande företagen återfinns både bland stora och små företag.

I Sverige finns det ungefär 300 000 aktiebolag, varav 47 000 har en omsättning på minst tio miljoner kronor.

Onsdagen den 26:e oktober tog Jonas Askås, vd, och Jonas Karlsson, operativ chef, emot ett pris som under högtidliga former delades ut på fullsatta Operaterassen av näringsminister Annie Lööf.

– Det är jättekul och sporrande att vi kom på andraplats. Det känns som att ta olympiskt silver i företagande och vi ser detta som ett bra erkännande, vilket sporrar oss att fortsätta arbeta hårt och utvecklas., säger Jonas Askås.

Läs även om Askås utnämning till Gasellföretag! 

 

Fotnot: PAR är ett av Sveriges ledande informationsföretag och förser nordiskt och europeiskt näringsliv med affärsrelaterad information.

Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2011-10-27, 15:47
Uppdaterad 2011-10-27, 15:47