Sök

E-handelsexperten Lars Svensson till Askås

Från och med idag arbetar Lars Svensson som operativ chef på Askås. Lars kommer närmast från rollen som marknadschef på Gymgrossisten.com. De senaste åtta åren har han arbetat nära tillsammans med Askås som kund, och kommer tillföra ny värdefull e-handelskunskap.

Lars Svensson på sitt nya kontor på Askås.

- Vi är mycket glada att Lars nu blir del av vårt framgångsrika team. Han är fantastisk duktig och jag är säker på att hans breda erfarenhet och kompetens kommer att värdesattas av våra kunder, säger Jonas Askås, VD för Askås.

Gedigen erfarenhet
Lars har en gedigen erfarenhet inom e-handel. När han startade sin resa på Gymgrossisten var de en handfull anställda och omsatte 20 MSEK.

- Under 2004 inledde vi jakten på ny stabil webbshop som klarade vår redan då höga trafik, och efter mycket letande och utvärderande valde vi Askås som leverantör. Plattformen visade sig innehålla alla de funktioner vi eftersökte i vår kravspec. I början av 2005 lanserade vi den nya plattformen, berättar Lars.

- En fantastisk resa
I fjol hade Gymgrossisten runt 60 anställda och omsätte närmare 400 MSEK. Genom sin resa har Lars arbetat med det mesta inom företaget; IT, logistik, förhandlingar, marknadsföring och utveckling.
 
- Det har varit en fantastisk resa och jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit under denna, relativt korta period. Alla människor och företag man träffat genom åren har kommit att betyda väldigt mycket för mig personligen och stärkt mig yrkesmässigt. Det ligger mycket engagemang, hårt arbete och en rejäl dos av jävlaranamma bakom en succé, vilket är något jag kommer ta med mig i min resa med Askås.

Vill förbättra kundnöjdheten och kvaliteten
Med en målinriktad, flexibel och samlad organisation ser han nu fram emot att få återuppleva de framgångar han tidigare haft i sitt yrkesliv.

- Som kund är det otroligt viktigt att man kan lita på sin leverantör. Jag ser det som en av mina främsta uppgifter, att bibehålla och höja kvaliteten på allt vi levererar. Jag har tidigare suttit som beställare, vilket gör att jag har ytterst goda möjligheter att relatera de utmaningar som kan uppstå hos en kund. Några av de tydliga mål som jag kommer arbeta med är att förtydliga, förbättra och effektivisera vår produktionsprocess och förbättra kundnöjdheten, avslutar Lars.