Sök

Askås utvecklar mobil plattform för Gymgrossisten

Askås I&R har de senaste månaderna haft nöjet att utveckla en mobil e-handelsplats för sin kund Gymgrossisten, som ingår i e-handelsgruppen CDON Group. Askås har erbjudit sina kunder kostnadseffektiva och standardiserade mobila e-handelslösningar sedan flera år tillbaka. Gymgrossistens mobila plattform är dock det överlägset mest omfattande projekt med fokus på mobil e-handel som Askås tagit sig an och det stärker ytterligare Säffleföretagets position som en av landets starkaste leverantörer av produkter och tjänster för gränslös e-handel.

Gymgrossistens mobila plattform innehåller den senaste tekniken och smidiga lösningar, allt med kunden i fokus. Den mobila lösningen är extremt lättanvänd och följsam och känns mer som en app än en webbsida för kunden som navigerar i det digra produktutbudet. Detta har möjliggjorts genom ett gemensamt hårt och dedikerat arbete hos Gymgrossisten och Askås.

"– Detta är ett första steg i vår satsning att skapa en plattform för gränslös handel och närvara där kunderna behöver oss. Vi har redan en mycket hög andel kunder som lägger sina beställningar via mobilen och nu har vi gjort det ännu smidigare och snabbare att slutföra ett köp" säger Mikael Nilsson, COO på Gymgrossisten i ett pressmeddelande.

Gränslös e-handel

Att kunna erbjuda sina kunder en angenäm upplevelse även i mobiltelefon och läsplattor blir allt mer en hygienfaktor inom dagens e-handel. E-handeln präglas av en gränslöshet som blir allt tydligare för var dag. E-handeln står för en till synes gränslös tillväxt. De geografiska gränserna suddas ut och du som handlare har potential att nå kunder globalt. Framför blir handeln allt mer gränslös i och med samverkan mellan flera försäljnings- och marknadskanaler där köpprocessen exempelvis kan börja i en mobiltelefon, fortsätta i en dator och avslutas med att varan hämtas ut i en fysisk butik.

Lars Svensson, COO på Askås I&R, har genom sin tidigare yrkesroll som marknadschef på just Gymgrossisten, under åren byggt upp en god kännedom om företagets behov och krav.

"– När vi fick frågan om att utveckla en mobil plattform för Gymgrossisten, som ett komplement till deras befintliga e-handelsplattform från Askås, var vi inte sena med att dyka in i detta projekt med full kraft och energi. Det har varit en rolig utmaning och ett otroligt spännande projekt. Vi har lyssnat på kunden och levererat en av Sveriges absolut bästa mobila e-handelsplattformer. Inom en snar framtid kommer vi även rulla ut lösningen till resterande marknader där Gymgrossisten verkar. Projektet har flutit smärtfritt tack vare extremt kompetent personal från båda beställare och utförare."

Kundspecifika lösningar

Vare sig det gäller en mindre mobil anpassningar eller större utvecklingsprojekt så kan Askås erbjuda lösningar som passar både ambitionsnivå och plånbok. Huvudanledningen till detta är företagets mer än femton år långa praktiska erfarenhet av att bygga e-handelslösningar. Genom denna mångåriga förfining av systemlösningarna samt stora strategiska kunskap kring e-handel skapas unika förutsättningar för e-handlare att få tillgång till välbeprövade, standardiserade, men samtidigt överlägset kraftfulla, flexibla och anpassningsbara lösningar till en prisbild som ofta ligger långt under konkurrenternas.

Mobilbutik Version 3.0

Vår standardlösning för mobil e-handel är en modul som förutsätter Askås Internetbutik som grund och som innebär att våra kunder snabbt och till mycket låg kostnad kan utnyttja mobila plattformar som effektiv försäljningskanal. Den tekniska lösningen bygger på att systemet känner av vilken typ av enhet som används av besökaren som går in på en e-handelsplats. Om det är en mobiltelefon så dirigeras användaren till en design som är anpassad för mobiltelefonens format och för att använda fingrarna för navigering. Det finns också mängder av möjligheter att exempelvis skapa riktade produktutbud, kampanjer och budskap i enbart den mobila kanalen. Allt till en kostnad som oftast är lägre än att köpa en tidningsannons. Läs mer om våra mobila e-handelslösningar här.