Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Yogabutiken MiGuru lanserar i Norge och Danmark

Yogabutiken MiGuru som använder Askås e-handelslösning lanserar i både Norge och Danmark. Det är ytterligare ett tecken på att den svenska e-handeln internationaliseras. Norden håller på att bli en hemmamarknad även för mindre e-handlare.

All fler svenska e-handlare säljer till sina nordiska grannländer. En stark efterfrågan i Norge, Danmark och Finland samt väl utvecklade e-handelstjänster och frakttjänster som stödjer export gör att även mindre e-handlare vågar ta steget att bli internationella.

Kolla in: www.miguru.no och www.miguru.dk


– Arbetar man på en nischmarknad är internationalisering ett måste för att få upp försäljningen på en lönsam nivå, säger grundaren Urban Lindstedt som tidigare skrivit boken E-handlarens handbok.

Trots tullhinder och byråkrati känns Norge som den hetaste e-handelsmarknaden, enligt Urban Lindstedt.

– Norrmännen började beställa från första dagen som MiGuru släpptes på norska medan danskarna är lite mer svårflörtade. Konkurrensen är större i Danmark, säger Urban Lindstedt.

Miguru sällar sig till kön av e-handlare som Coolstuff, Cyclecomponents, Outnet, Rönnisch Sportwear som säljer till Norge. Norge är den största utlandsmarknaden för 39 procent av de svenska e-handlare som säljer till utlandet. På andra plats kommer Finland (23 procent) följt av Danmark (15 procent). Det visar E-barometern Q4 2011 som Posten gör i samarbete med Svensk Distanshandel och HUI Research.

Eftersom Askås har färdigt stöd för att hantera många språk och valutor var den tekniska delen av projektet enkelt. Askås smarta importsystem av produktinformation gör också hanteringen av produktinformation på tre språk enkel, enligt Urban Lindstedt.

Les också: Internationell e-handel med Multi Market Manager

Miguru är optimistisk om sin nordiska satsning. Yogan är på stark frammarsch i Norge och viljan att handla yogamattor och annan yogautrustning online är stor. I Danmark är yoga väl spridd – det var i huvudsak från Danmark som yogan kom till Sverige på 1970-talet.

– Miguru säljer bara de bästa varumärkena inom yoga. Vi upptäckte tidigt att det är ekologiska exklusiva yogamattor som folk är beredda att köpa på nätet. Vill man köpa en billig yogamatta är det bättre att gå till Clas Olson eller Stadium, säger Urban Lindstedt som personligen har testat de flesta yogamattorna i sortimentet.

Urban Lindstedt, som snart är klar kundaliniyogalärare, har drivit yogabutiken Miguru i snart fyra år.

– Yoga har verkligen förändrat mitt liv. Jag hoppas att så många som möjligt får möjlighet att pröva denna flertusenåriga tradition, säger Urban.

Dibs E-handelsindex uppskattade att e-handeln i Sverige omsatte 77 miljarder kronor under förra året.  I Norge uppskattas e-handeln till 56 miljarder kronor, i Danmark 49 miljarder kronor och i Finland 47 miljoner kronor.

Om Miguru
Miguru grundades hösten 2008 av yogaentusiasten Urban Lindstedt. Miguru säljer yogamattor, yogakläder, meditationskuddar, yogafilmer, yogamusik, yogaböcker och annan yogautrustning. Miguru har det största sortimentet av yogamattor i Norden. Miguru säljer kända varumärken som Manduka, Sun Salutation, Prana, Sat Nam, Yogistar, Nytta Design, Stolt Clothing, Drop of Mindfulness osv.

Kontoret ligger i Stockholm och lagret är utanför Jönköping hos DreamLogistics. Miguru ligger på e-handelsplattformen Askås. Miguru erbjuder flera säkra betalalternativ som kortbetalning och faktura från SveaWebPay, samt flera fraktsätt som Posten, Schenker och FedEx.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2012-05-14, 10:28
Uppdaterad 2012-05-14, 10:28