Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Rydbergs Ur siktar på
tillväxt tillsammans med Askås

114 år efter starten tar Rydbergs Ur upp kampen om online-kunderna

rydbergsur.se

14 juni lanserades Rydbergs Ur sin e-handel på Askås e-handelsplattform. Familjeföretaget som sådant hade då existerat i 114 år och det är nu fjärde generationen som driver verksamheten.
– Vi tror och hoppas på en stark utveckling för e-handeln i takt med att vi trappar upp marknadsföringen, säger Mikaela Rydberg.

Publicerad: 2018-08-31. Text: Patrik Otter  Foto: Rydbergs Ur

Det är systrarna Mikaela och Angela Rydberg som idag håller i rodret för Rydbergs Ur tillsammans med tredje generationen. Deras gammalfarfar, urmakarmästare Anders Rydberg, grundade bolaget 1904 och etablerade första butiken i centrala Helsingborg.

1977 flyttade Rydbergs Ur till Väla centrum och utvecklingen sedan dess har gått och ett håll – uppåt. Tolv anställda är sysselsatta i verksamheten. Butiken har belönats med flera utmärkelser, bland annat "Watch Store of the Year” av GULF, Guldsmeds- och urleverantörernas förening.


Systrarna Angela och Mikaela Rydberg.

Mikaela Rydberg lyfter fram den rika bakgrunden, erfarenheten och kunnandet som givna styrkor i företaget.

– Tillgänglighet och kompetens är nyckelord för vår framgång och utveckling. Därför har vi nu tagit steget att bli än mer tillgängliga tack vare e-handeln som utvecklats tillsammans med Askås, säger hon.

Rydbergs UR har ett sortiment med exklusiva klockor av högsta kvalitet, varumärken som Breitling, IWC och Omega erbjuds av utbildade och certifierade säljare.  Förlovnings- och vigselringar är ett annat framgångsrikt ben av verksamheten.

Den nya e-handeln kommer att fungera dels som ett digitalt skyltfönster för den fysiska butiken och verksamheten som helhet. Samtidigt finns såklart en målsättning om når fler kunder och öka omsättning och lönsamheten i företaget långsiktigt.

– Jag tror att vår fysiska handel utvecklas med hjälp av e-handeln och framöver blir rydbergsur.se en viktig del av företaget. Tack vare e-handeln kan vi nå ut med våra produkter och vår service till hela landet. Vi är till exempel först som auktoriserad återförsäljare i Sverige med att kunna erbjuda IWC inom e-handeln, säger Mikaela.

När planerna på att satsa på försäljning online tog form genomfördes en noggrann kartläggning av vilka möjliga leverantörer och samarbetspartners som fanns.

– Vi bestämde oss för Askås efter att ha träffat flera olika aktörer. Askås referenser samt tryggheten det innebär med en tydlig och välstrukturerad plattform gjorde valet enkelt. Vi tror verkligen på en fortsatt utvecklande tid tillsammans, säger Mikaela Rydberg.

Fakta: Rydbergs Ur

Grundades i Helsingborg 1904 av Anders Rydberg.

Den första butiken låg på Kullagatan 55 i Helsingborg city.

1977 öppnade Rydbergs Ur i Väla Centrum.

Företaget sysselsätter i dag tolv personer.

www.rydbergsur.se

Askås referenser samt tryggheten det innebär med en tydlig och välstrukturerad plattform gjorde valet enkelt."

 Mikaela Rydberg, Rydbergs Ur

 
rydbergsur.se

Bilden föreställer Anders Rydberg som grundade Rydbergs Ur 1904.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2018-08-30, 13:20
Uppdaterad 2018-08-31, 13:20