Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Piratsajter kan slå mot din Google-ranking

Den senaste tiden har det dykt upp oroväckande exempel där e-handlare har fått sina sajter kopierade av piratsajter. Något som riskerar att slå hårt mot din Google-ranking med i förlängningen tappad försäljning som följd.

Att få delar eller hela sin e-handel kopierad av en afrikansk piratsajt - ja det är något som dessvärre har drabbat allt fler den senaste tiden. Även vi på Askås har kontaktats av kunder som gjort denna obehagliga upptäckt.

Kontrollera om du drabbats
Vi från Askås sida har inte några möjligheter att själva praktiskt förhindra att detta drabbar våra kunder. Däremot vill vi verkligen uppmana alla om att vara extra vaksamma och att man regelbundet kontrollerar om man är drabbad.

Det enklaste sättet att kontrollera om ni är utsatta är att plocka ut ett unikt textavsnitt som bara ska finnas på er egen sajt. Denna text placerar ni sedan inom citationstecken och gör en Google-sökning på. Förhoppningsvis får ni då enbart träffar kopplade till er egen sajt och inte några piratsajter. Får ni misstänkta sökträffar med ert innehåll finns det anledning till oro. Vanligtvis handlar det om domäner som slutar med .cf eller .tk.

Agera snabbt
Upptäcker ni att ni är drabbade är det viktigt att ni omedelbart agerar för att så snabbt som möjligt se till så att piratsajten stängs ner. Ju längre en piratsajt ligger uppe desto större riskerar skadan att bli. Flera olika åtgärder kan och bör vidtas för att komma till rätta med problemet.

Följande punktlista har vi lånat ifrån E-handelsbyrån och SEO-experterna på Oxit (med deras godkännande)

  1. Anmäl domänen till de som har hand om det domänsuffix det gäller, för domäner som slutar på .cf och .tk är det abuse@freenom.com som gäller
  2. Anmäl domänen till registraren (hitta registraren här)
  3. Anmäl domänen till Cloudflare på cloudflare.com/abuse/form
  4. Anmäl domänen till Google på www.google.com/webmasters/tools/spamreport


Lästips/information

Artikel på E-handel.se

Information på Oxits hemsida.

Cloned Websites Stealing Google Rankings - Engelsk blogg


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-09-14, 09:43
Uppdaterad 2017-09-14, 09:43