Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Nytt ”läsår” har inletts på Askås

Sommaren 2016 kan läggas till handlingarna och vi på Askås går in i ett nytt ”läsår” fyllda av tillförsikt. Massor av spännande projekt, kunder som utvecklas positivt och nyrekryteringar av fler medarbetare. – Vi har en god beläggning samtidigt som vi gnuggar på vår egen produktutveckling, det är kul att vara igång igen efter sommaren, säger vd:n Jonas Askås.

Tiden går fort när man har roligt. 1997 så startade Jonas Askås det företag som idag sysselsätter 35 personer och jobbar med flera av Sveriges mest framgångsrika e-handlare.

  Askås är således mitt uppe i sitt tjugonde verksamhetsår och stort jubileum blir det efter nyåret, i slutet av februari för att vara exakt.

  – Det har hänt en hel del sedan 1997 helt klart. Allt var i en väldigt liten skala på den tiden även internet som sådant, jag minns att jag satt på ett 28.8-modem. Det tog säkert tio år innan jag kände att det fanns någon sorts trygghet och under många år så var jag ju helt ensam utan anställda, säger Jonas Askås.  Just detta, att bygga företaget och utveckla det på en mängd olika sätt, lyfter han fram som det allra roligaste med att leda Askås nu och i in i framtiden.

  –  Ja, det tycker jag. Att lägga till byggstenar och göra företaget mer stabilt hela tiden. Sedan är det ju väldigt stimulerande att utveckla ett e-handelssystem som bidrar till att våra kunder når framgång.

   Någon egenföretagare är ju Jonas Askås heller inte längre. Utvecklingen när det gäller personalrekryteringen har gått snabbt, framförallt de senaste åren. 35 anställda finns idag i organisationen och fler är på gång in.

  – Ja, det stämmer. Det börjar en kille om några veckor och vi är på jakt efter ytterligare ett par nya medarbetare i dagsläget, säger han.

  Fortsättningen då? Hur ser framtiden ut för e-handelsbranschen och för Askås möjligheter att fortsätta växa och blir bättre?

  – Jag är helt övertygad om att tillväxten för e-handel kommer att hålla i sig. Sedan kommer ju mycket förändras. Vi lär få se en fortsatt utveckling där vår vardag och våra hem växer ihop med e-handeln allt mer.

  Att förutspå framtida behov och gå i främsta ledet när det gäller utveckling i framtiden är något som Jonas hoppas ska bli en mer naturlig del av Askås verksamhet.

  – Ska vi vara självkritisk så kan vi bli bättre på detta. Vi är duktiga på att snappa upp och agera utifrån olika trender. Det skulle vara kul om vi kunde jobba mer innovativt på olika sätt. Vi får se vad vi kan hitta på framöver, säger Jonas Askås.

   Resan fortsätter således …


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2016-08-16, 07:52
Uppdaterad 2016-08-16, 07:52